3D Printing Rocks! Mogelijkheden die de wereld verbeteren - VIDEO

3D Printing Rocks! Mogelijkheden die de wereld verbeteren - VIDEO

3D printing spreekt al een tijdje tot mijn verbeelding. Ik lees verhalen over het 3D-printen van menselijk weefsel, voeding en veel meer. Deze video toont het verhaal van een Zuid-Afrikaanse timmerman die een aantal van zijn vingers afzaagde en zijn nieuwe (mechanische) vingers dan maar zelf printte met een goedkope 3D printer. Het verhaal sloeg zo sterk aan dat hij dit ook begon te doen voor kinderen zonder handen. Bekijk mee deze inspirerende video. Je appreciatie voor 3D printing zal alleen maar groeien.

Het verhaal van Richard Van As

Tijdens een werkongeval verloor Richard (Rich voor de vrienden) maar liefs vier vingers van zijn rechterhand. Dat was niet alleen persoonlijk een groot verlies maar had ook een bijzonder grote impact op zijn job. Want met zijn handen kunnen werken is een must om als timmerman aan de slag te kunnen blijven.

Toen hij in het hospitaal was had hij al snel door dat ze hem goed zouden verzorgen maar ze zouden hem nooit zijn vingers kunnen teruggeven. Op diezelfde dag besliste Rich om zelf op zoek te gaan naar een oplossing. Hij besloot namelijk om zichzelf nieuwe vingers te printen zodat hij opnieuw een 'werkende' rechterhand zou krijgen.

De man ging op onderzoek naar alle mogelijkheden die de hedendaagse technologische tools kunnen bieden. Tijdens zijn zoektocht zeiden tal van dokters en vrienden dat hij zijn 'wilde' ideeën nooit zou kunnen waarmaken. Ze adviseerden dat hij moest aanvaarden dat zijn rechterhand nu éénmaal nooit meer zou functioneren.

Inspirerende video

In deze video doet Rich zijn hele verhaal. Maar het stopte niet met het oplossen van zijn eigen probleem. De video toont ook hoe Rich tal van andere kinderen heeft geholpen die geboren waren zonder handje. Hij reikt met zijn 'Robohand' 3D-printing project niet alleen een oplossing voor anderen aan maar heeft ondertussen al tal van levens veranderd van kinderen en hun ouders.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.420 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief