The Reference & Energy Lab (Golazo) lanceren samen een originele sportieve app ‘MyClimb’. Fietsers - die niet bang zijn van een zekere hellingsgraad - worden met deze app op hun wenken bediend. De nieuwe ‘MyClimb’-applicatie werd gecreëerd voor Android en iOS en is erop gericht om deelnemers optimaal voor te bereiden op verschillende klimevenementen op de fiets.

Klim informatie

Voortaan kan men dus op smartphone én tablet, zowel bij de voorbereiding thuis als handig op locatie, alle trainingsinformatie (als voorbereiding op 4 schitterende buitenlandse fietsevenementen) vinden. De app, die naast de gekende trainingsbegeleiding van Energy Lab ook de praktische informatie bevat van de beklimmingen, werd gebouwd op de imgZine technologie.

De nieuwe ‘MyClimb’ app is het resultaat van de intense samenwerking tussen Energy Lab, de specialist in sporttrainingsbegeleiding en The Reference/Mobile, de mobiele divisie van het Gentse full service digital agency The Reference.

Technologie van imgZine

‘Wij stelden meteen de imgZine technologie voor als de beste optie om deze nieuwe sportieve app te realiseren,’ stelt Frederic Schroyens van The Reference/Mobile. ‘imgZine is een oplossing die alle functionaliteiten (sharing op social media, rating van de artikels, Twitter feeds, …) biedt die wij in deze tweetalige (NL/FR) app wilden integreren, en dat alles in een prachtige intuïtief design met de glossy look & feel van een magazine.

De websites van de verschillende fietsevents kunnen via deze technologie bovendien gewoon als contentbronnen worden behouden. Ze zullen de nieuwe app dus meteen mee voeden. Dit houdt in dat er amper dubbele content dient te worden ingegeven, wat uiteraard een zeer belangrijk voordeel is om alle kanalen die gebruikt worden om over deze sportieve events te communiceren helemaal up-to-date te houden.’

Alle informatie die je nodig hebt

Via de nieuwe app willen wij de deelnemers aan de  Passo Dello Stelvio (2.785m), Les Trois Ballons (1.424m), La Marmotte (2.645m) en Climbing for Life (Tourmalet) (2.115m) alle nodige informatie bieden om zich optimaal voor te bereiden’, vertelt Kristof De Smet, managing director van Energy Lab.

‘Concreet betekent dit dat, er zowel trainingsschema’s, trainingsadvies, voedingsadvies, als calculators voor de hartslagzones en klimtijd beschikbaar zullen zijn binnen de app. The Reference adviseerde ons perfect bij de keuze van het platform imgZine waardoor op zeer korte tijd alle relevante trainingsinformatie als voorbereiding op deze fietsevenementen ook via mobile gepromoot en ondersteund kunnen worden.’

De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.