Technologiereus Apple is opnieuw het meest waardevolle merk ter wereld. Dat is althans de conclusie van Interbrand, dat jaarlijks de beste merken oplijst. Het is al het vijfde jaar op rij dat Apple met de eerste plaats gaat lopen. Google en Microsoft  vervolledigen de top 3.

Facebook sterke stijger

Ook Facebook maakte een steile opmars en tuimelt zo de top 10 binnen. De rest van de top 10 bestaat uit Coca-Cola, Amazon, Samsung en Toyota.

Opvallend is dat technologiemerken steeds hoger opklimmen in de lijst, ten koste van andere, ‘traditionelere’ merken. In de lijst vinden we onder andere ook IBM, Intel, HP en Adobe terug. In totaal vinden we 15 technologiemerken terug. Enkel de autosector doet het nét iets beter met 16 namen.

Tim Cook blijkt goede kapitein

Apple CEO Tim Cook zal alvast blij zijn met het goede nieuws. Volgens analisten doet Cook het beter dan men zes jaar geleden had verwacht, toen hij aantrad als CEO. Toch is de geest van Jobs nog meer dan aanwezig binnen het bedrijf, zeker nu het de tiende verjaardag van de iPhone is. Maar dat kan Cook niet deren: "Het was nooit mijn bedoeling om de nieuwe Steve Jobs te worden. Ik denk niet dat iemand dat kan."

Mede dankzij Cook doet Apple het beter dan ooit. Het zou ons dus niet verbazen mochten ze volgend jaar weer de eerste plaats wegkapen.