Wie ooit al online iets kocht, kent vast wel het principe van de QR-code om mee te betalen: even scannen en klaar. Payconiq brengt de QR-code nu ook naar de offline wereld. De mobiele betaalapplicatie lanceert haar nieuwe concept vandaag, en wil zo mobiel betalen nog eenvoudiger en toegankelijker maken.

Mobiel betalen is de toekomst, daar twijfelt niemand nog aan. Het is sneller, eenvoudiger en veiliger dan cash, en een goed alternatief voor kaartbetalingen, zowel voor de betaler als voor de ontvanger. Met meer dan een half miljoen downloads en gemiddeld 500 extra handelaars die zich elke week aansluiten op het netwerk, is Payconiq een van de voortrekkers in de evolutie naar mobiel betalen.

“Met de introductie van de QR-code willen we die evolutie helpen versnellen”, benadrukt Joeri Lieten, CEO van Payconiq. “De QR-code is vertrouwde technologie, denk maar aan het inchecken op de luchthaven of het scannen van concerttickets aan de ingang van de zaal. De QR-code bij handelaars maakt mobiel betalen extra eenvoudig en extra toegankelijk. Ook voor mensen die nu misschien de stap nog niet gezet hebben naar mobiel betalen.”

Unieke uitbreiding

De QR-code is een manier om handelaars snel te identificeren. Elke handelaar heeft een persoonlijke QR-code ontvangen onder de vorm van een sticker die hij aan de kassa bevestigt. Hij heeft dus geen hardware nodig. Jij kan dan gewoon de sticker scannen met je smartphone, het te betalen bedrag ingeven en bevestigen met je pincode of vingerafdruk. Daarvoor heb je uiteraard wel de Payconiq-app nodig.

De QR-code in werking

“De QR-code is een extra optie die Payconiq aanbiedt voor betalingen bij handelaars”, legt Joeri Lieten uit. “Vrienden terugbetalen kan nog altijd zonder dat je bij elkaar in de buurt moet zijn, door ze simpelweg aan te tikken in je contactenlijst. Winkels of restaurants kan je nog altijd selecteren op basis van je geolocatie. Nu komt daar ook betalen met QR-code bij. Onze gebruikers kiezen dus zelf op welke manier ze het liefst betalen.”

Identieke betaalervaring

“De introductie van de QR-code biedt Payconiq de mogelijkheid om nieuwe innovatieve oplossingen uit te werken. Zo integreren we Payconiq-betalingen bijvoorbeeld in de kassasystemen van softwarebedrijven die actief zijn in food, non-food, horeca en retail. Dat geeft hen het unieke extra voordeel dat hun klanten geen bedrag meer hoeven in te vullen bij het betalen. Verder anticiperen we met de QR-code ook al op toekomstige expansie voor Payconiq. De QR-scanner laat ons toe om gebruikers overal dezelfde, identieke betaalervaring te garanderen.”

Benieuwd welke evoluties er nog volgen!