Wie vaak met de auto pendelt, heeft het vast al vaak meegemaakt: een ellenlange file. Het is nog een heel eind naar kantoor, maar terugkeren lijkt ook geen optie. Wat dan? SD Worx, de internationale HR-dienstverlener, komt alvast met een innovatieve oplossing. De organisatie ontwikkelde een app waarmee je, als je in de file staat, een flexibele werkplek kan boeken bij een bedrijf in de buurt. Met Deskonmyway wil SD Worx innovatief bijdragen aan de mobiliteitsproblematiek bij woon-werkverkeer. Samen met enkele andere bedrijven wordt er een proefproject gestart langs de E313 tussen Limburg en Antwerpen. Als dat aanslaat, wil het bedrijf snel uitbreiden naar andere drukke verkeersassen.

Lege plekken beter benutten

Wie een tijdelijke werkplek zoekt, krijgt via de app Deskonmyway op een kaart een overzicht van beschikbare flexwerkplekken in de buurt. Je kiest welke je wil reserveren en de app leidt je er vervolgens heen. Zo simpel is het. Bedrijven zelf kunnen als aanbieder werkplekken in de app toevoegen en verwijderen. Zo kunnen ze hun leegstaande werkplekken beter gebruiken. Deelnemende bedrijven beslissen zelf hoeveel ze voor een werkplek aanrekenen.

Gratis testperiode

“Het project is nog maar pas begonnen en het succes is natuurlijk in grote mate afhankelijk van het aantal bedrijven dat participeert. Maar we zien veel potentieel. Recent onderzoek toonde nog aan dat wie langer onderweg is naar het werk, sneller een andere job overweegt. Momenteel biedt Frame 21 in Herentals kantoorruimte aan en ook onze eigen kantoren in Geel en Schelle doen mee. Medewerkers van IT-bedrijf Infosupport testen momenteel de app. We hopen dat het aantal bedrijven en gebruikers snel toeneemt, zodat we met onze app het fileleed wat kunnen verzachten”, vertelt Rob Luyten, Innovation Manager bij SD Worx.

Tijdens de proefperiode die loopt tot eind dit jaar, kunnen pendelaars tussen Limburg en Antwerpen Deskonmyway gratis uitproberen. Meer info kan je vinden op www.deskonmyway.be