De iPhone X, het nieuwste paradepaardje waar je meer dan 1.000 euro voor moet neertellen. Of de smartphone het dat waard is, moet je natuurlijk voor jezelf uitmaken. Maar hoeveel kost het om de iPhone X te produceren? IHS Markit komt met een verrassend antwoord.

IHS Markit, een Londens bedrijf, dokterde uit hoeveel het kost om jouw iPhone X te maken. Volgens hun rapport zou dat 370 dollar zijn, ongeveer een derde van de winkelprijs. Daarmee is het wél de meest dure smartphone om te maken op de markt. Ter vergelijking: de Galaxy 8 64GB van concurrent Samsung zou zo’n 300 dollar kosten om te produceren.

Ook andere kosten

Toch betekent dat niet dat Apple het overige geld zomaar in z’n zak steekt. Natuurlijk zijn er ook kosten voor onder andere de R&D en marketing voor de iPhone X. Wat bij zo’n nieuw en revolutionair apparaat hoog op kan lopen.

Het volledige overzicht (klik om te vergroten)

Daarnaast vermeldt IHS Markit nog dat Apple geen grotere marge dan normaal op hun hardware lijkt te nemen. Het rapport toont ook nog de geschatte kost per onderdeel. Zo kosten het OLED-scherm en de bijbehorende modules zo’n 110 dollar. Een derde van het totaalbudget dus. Dat maakt het scherm het duurste onderdeel van de iPhone X.

Overweeg jij om een iPhone X te kopen?