De founders van Delta

Nog geen vier maanden geleden stelde Opus Labs, een start-up uit het Gentse, Delta voor: een app voor iOS & Android om je cryptocurrency portefeuille bij te houden. Vandaag werd de app al ruim een half miljoen keer gedownload. In de laatste maand maakten 400.000 cryptoinvesteerders over de hele wereld gebruik van het platform, waarvan er inmiddels 250.000 ook minstens één keer per dag hun portfolio raadplegen. Een ongekende groei voor de start-up, als je weet dat er vorige maand nog 50.000 dagelijkse gebruikers werden onthaald.

Onverwachte explosie

“Delta is niet alleen geëxplodeerd op vlak van gebruikersaantallen, het effectief gebruik is buiten alle verwachtingen", vertelt Nicolas Van Hoorde, bedenker van de app. "Onze gebruikers openen de app tot honderd keer per dag, puur om te kijken hoe hun portefeuille ervoor staat, of hoe het zit met de prijzen van Bitcoin en andere cryptovaluta.”

De groei is onder meer te verklaren door de lovende kritieken over de app waar vooral de frisse look, ten opzichte van Delta’s concurrenten, wordt geprezen. “Maar ook de brede waaier aan mogelijkheden in een gebruiksvriendelijk jasje en de constante toevoegingen van verbeteringen en features, zorgen voor een positieve vibe binnen de markt”, vult Van Hoorde aan.

Verder groeien

“We hebben al heel wat lanceringen van digitale producten mogen meemaken, maar nog nooit hebben we zo veel dankbaarheid van gebruikers mogen ervaren”, zegt mede-oprichter Toon Coppens. “Het is wel een zegen dat we dankzij onze ervaringen uit het verleden in staat zijn om grote aantallen gebruikers tegelijk te helpen. Delta groeit nu 5% per dag, dat is technisch en operationeel een hele uitdaging.” Delta werft dan ook volop aan: vooral ontwikkelaars, maar ook ondersteuning op het vlak van product, marketing en community. Bij voorkeur in Gent, al werken inmiddels mensen uit zowat alle continenten mee aan de uitbouw van Delta.

Hoewel Delta een volledige gratis applicatie is, lanceerde Opus Labs (het bedrijf dat Delta tot stand bracht) begin december een betalende component: Delta PRO. Delta PRO is een maandelijks of jaarlijks abonnement dat gebruikers toegang biedt tot nog meer functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om verschillende portefeuilles binnen dezelfde app te beheren of de mogelijkheid om je portefeuille op vijf verschillende toestellen te synchroniseren. “We zitten nu aan zo’n 5.000 abonnees en er komen momenteel iedere dag een paar honderd bij”, verduidelijken de oprichters vol trots.

Alle oprichters van Delta waren in het verleden actief bij Netlog, Twoo en Realo. Het gaat om Lorenz Bogaert, Toon Coppens, Nicolas Van Eenaeme, Nicolas Van Hoorde, Filip Minev en Maurus Cuelenaere. Geen nieuwkomers in het start-upwereldje dus. Delta is gratis te downloaden voor iOS & Android en komt begin volgende maand ook naar desktop, voor Windows & Mac. Meer info kan je vinden op getdelta.io.