(Photo @NichonGlerum)

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: de Gentse internetkunstenaar Dries Depoorter.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

“Ik probeer ieder weekend te gaan wandelen. Het zijn wandelingen van ongeveer 20 kilometer, steeds met mijn telefoon op stil. Dat helpt mij echt om de maandag terug scherp te staan.”

Waaraan geef je graag geld uit?

Eten. Een paar jaar geleden ontdekte ik de Japanse keuken. Ik kook het graag maar ga ook heel graag op restaurant.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

1 The Road van de Amerikaanse kunstenaar en datawetenschapper Ross Goodwin, uitgegeven door Jean Boîte Editions in Parijs. Een heel poëtisch boek geschreven door een neuraal netwerk en een intelligente auto, een Cadillac vol sensoren. De rit gaat van New York tot New Orleans en gedurende deze roadtrip schrijft het neurale netwerk het volledige boek. Ik vind het een heel bijzonder experiment.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Sushezi van de Sushi Bazooka.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Mijn app 'Die With Me' die ik een paar maanden geleden lanceerde. Hij was meer dan twee weken de nummer 1 in de Apple App Store in de Verenigde Staten.”

“Daarnaast ben ik uiteraard ook heel trots op al het werk waar ik nu met bezig ben.”