Photo by Sanne de Mûelenaere

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Jasna Rokegem, de Vlaamse ontwerpster die met haar alter ego Jasna Rok fashion tech op de internationale kaart zet en intussen uitgroeide tot een veelgevraagde keynote speaker en wereldwijde inspiratiebron.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Ik mediteer dagelijks en probeer regelmatig vakantie in te bouwen om helemaal te kunnen ontspannen.”

“Zo heb ik tijdens de kerstvakantie mijn duikersbrevet behaald en kan ik niet wachten om terug in die magische onderwaterwereld te vertoeven. Closest to space for now!”

Waaraan geef je graag geld uit?

“De laatste jaren is dat vooral aan het verder helpen groeien van mijn bedrijf. Onder andere veel materialen om mee te experimenteren zoals microcontrollers, soft robotics, siliconen, 3D printers,...”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Vagina: a new biography van Naomi Wolf. Omdat er één, niet genoeg over gepraat wordt en twee omwille van de fantastische neurowetenschappelijke bevindingen die in dit boek worden weergegeven.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

Impact Shakers. Die zijn bezig met het bouwen van een educatief platform voor de impact economie. Erg future proof en een toonbeeld van hoe je onmiddellijk globaal en ambitieus kan denken!”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Het contact dat dit jaar bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is gelegd, en wat hopelijk het fundament wordt van een mooie samenwerking op lange termijn!”