Dimitri O, co-founder van Loop Earplugs (© Illias Teirlinck 2022)

Loop Earplugs werd gisterenavond uitgeroepen tot snelst groeiende techbedrijf in België en wint daarmee Deloitte’s 2022 Technology Fast 50. Opgericht in 2016 moest het Antwerpse bedrijf dat als missie heeft om met stijlvolle oordopjes gehoorbescherming modieus te maken tijdens de uitdagende COVID-tijden zichzelf heruitvinden. Vooral hun succes op de internationale markten is opmerkelijk. In de afgelopen vier jaar kende Loop Earplugs een omzetgroei van zomaar even 15.275%. De Rising Star award ging dit jaar naar Venly.

Met een omzetgroei van 15.275% over de afgelopen vier jaar behaalde Loop Earplugs niet alleen de eerste plaats in de algemene Fast 50 ranking, maar kreeg het ook de award voor snelst groeiende techbedrijf in de categorie Life Sciences & Health Care.

Het Antwerpse bedrijf werd in 2016 opgericht door jeugdvrienden Maarten Bodewes en Dimitri O als antwoord op hun mislukte zoektocht naar stijlvolle, kwalitatieve en comfortabele oordopjes. De Loop Earplugs werden door The New York Times uitgeroepen tot ‘de beste oordoppen voor concerten’.

Als gevolg van de pandemie werd het door Loop Earplugs ontwikkelde high fidelity assortiment succesvol gediversifieerd van festival en concert oordopjes naar oordopjes geschikt voor dagelijks gebruik, ook voor mensen die gevoelig zijn voor lawaai, om zich beter te concentreren of te slapen. Inmiddels is het bedrijf gegroeid naar 85 ondernemende medewerkers en werft het actief nog eens 35 mensen aan, met name productontwikkelaars en digitale marketeers om zich te richten op toekomstige productinnovatie.

“We zijn erg blij en vereerd dat ons harde werk wordt beloond door het winnen van Deloitte’s Technology Fast 50”, aldus Dimitri O en Maarten Bodewes, oprichters van Loop Earplugs, in een eerste reactie. “Loop is de laatste jaren enorm gegroeid. Zo zijn we uitgebreid met kantoren in Antwerpen, Amsterdam, New York en Shanghai. En de toekomst ziet er heel rooskleurig uit. We zijn momenteel op zoek naar 35 nieuwe teamleden om nog meer uit te breiden en nieuwe innovatieve oplossingen te ontwikkelen om geluidsoverlast in onze moderne wereld tegen te gaan.”

© 2022 Illias Teirlinck

Sectorprijzen

AppTweak, de toonaangevende ASO-tool gedreven door data science, won de prijs voor ‘Meest duurzame groei’, een mooie erkenning voor de Fast 50-deelnemer die de afgelopen vier opeenvolgende jaren de hoogste ranking behaalde.

Deloitte’s Technology Fast 50 bekroont ook de snelst groeiende bedrijven in acht verschillende categorieën. Naast de Lifes Science & Health Care, die dus werd gewonnen door Loop Earplugs, werden de volgende categorieprijzen uitgereikt:

  • Digital Commerce: Deliverect (+10.762%)
  • Electronic devices, Hardware & Semiconductor: eSafe (+570%)
  • Enterprise Software: Robaws (+1.437%)
  • FinTech: Keypoint (+5.966%)
  • Media & Entertainment: BattleKart (+1728%)
  • Mobility: o2o (+3.049%)
  • Sustainability: JUUNOO (+1.599%)

Venly verkozen tot Rising Star 2022

De Rising Star 2022 werd gekozen uit de tien meest veelbelovende bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn. Een onafhankelijke jury, voorgezeten door Duco Sickinghe, managing partner van Fortino Capital, evalueerde de investeringspitch van elk bedrijf op basis van de schaalbaarheid van het bedrijfsconcept, het algemene marktpotentieel, de kwaliteit van het management en de disruptieve kracht van de innovatie.

De winnaar van de Rising Star is Venly. Hun kernmissie is om bedrijven en eindgebruikers in staat te stellen blockchaintechnologie te gebruiken via hun vertrouwde en gebruiksvriendelijke softwareoplossingen. Met hun go-to-market strategie in gaming werden ze marktleiders in de blockchain gaming vertical en met de opkomst van NFT’s breidden ze succesvol uit naar e-commerce. Venly zal blijven groeien als ontwikkelaarsplatform en integreren in meer platforms, zodat uiteindelijk iedereen de belofte en waarde van blockchaintechnologie kan ervaren.

Tim Dierckxsens, CEO van Venly (© 2022 Illias Teirlinck)

“Ik kan niet zeggen hoe waardevol het is om gekozen te worden als Rising Star winnaar”, zegt Tim Dierckxsens, CEO van Venly. “Het is het bewijs dat we met ons harde werk en onze onwrikbare visie op weg zijn naar iets groots. Deloitte is een sterk merk met wereldwijde aanwezigheid. Deze erkenning zal onze missie vooruit helpen om mensen in staat te stellen blockchaintechnologie te gebruiken.”

MyNeo werd dan weer uitgeroepen tot meest disruptieve innovator. Deze prijs erkent de Rising Star-genomineerde die het meest revolutionaire concept of product heeft ontwikkeld binnen een specifiek technologiesegment. Het Gentse bedrijf wil de digitale genetische tumortweeling van een patiënt gebruiken om volledig gepersonaliseerde immuuntherapieën te ontwerpen en te ontwikkelen.