Vijf op een rij: een blik in het leven van Valeri Potchekailov

Vijf op een rij: een blik in het leven van Valeri Potchekailov

Topondernemers zijn hot in België. Ze schitteren in diverse televisieprogramma's, komen uitgebreid aan het woord in kranten en tijdschriften, en worden door start-up ondernemers aanbeden als waren het rockgoden. Maar vaak laten deze vertrouwde sterren aan het ondernemersfirmament ons niet zo makkelijk toe in hun persoonlijke leefwereld, hebben we geen flauw benul van wat ze in hun vrije tijd doen, wat hun favoriete boek is en aan welke hobby ze graag geld spenderen. Je komt het allemaal te weten in onze nieuwe wekelijkse rubriek ‘vijf op een rij’. Deze week: Valeri Potchekailov, co-founder van de Gentse start-up StoryChief die met zijn gebruiksvriendelijke all-in-one publishing tool bedrijven toelaat om op een heel eenvoudige en snelle manier hun content marketing strategie uit te rollen.

Hoe kan je naast je drukke ondernemersbestaan het best ontspannen?

Ravotten met mijn dochters. Met hen een fort bouwen in de tuin, marshmallows roosteren boven het vuur of wild kamperen in een bos. Mijn prioriteit is hen zoveel mogelijk weg houden van elektronische gadgets en zorgen dat ze de meeste tijd buiten spenderen: laat ze maar springen in een plas modder of klimmen in een boom.”

“Zelf speel ik ontzettend graag gitaar in onze 1000-koppige band Rockin1000, ga ik regelmatig snowboarden - zelfs in de zomer - en houd ik ervan om wekelijks ijshockey te spelen.”

Waaraan geef je graag geld uit?

Reizen. Nieuwe plekken ontdekken waar weinig toeristen komen, hiken in de bergen en overnachten op bijzondere plekken. Alhoewel dit de laatste tijd veel minder gebeurt, probeer ik daar minstens een maand voor vrij te maken in de zomer.”

Welk recent boek kan je iedereen aanraden? Waarom?

Endurance: my year in space van Scott Kelly. Die man heeft een jaar doorgebracht in het internationale ruimtestation ISS. Heel inspirerend hoe hij daar een team van ruimtevaarders leidde en onder druk snel beslissingen moest nemen. Als je dan weet dat hij zelf problemen kende om te studeren en zijn ouders alcholici waren, vind ik dat extra interessant. Omdat hij ondanks alles er toch in geslaagd is om gevechtspiloot te worden en later door NASA gekozen werd om als eerste Amerikaan ooit één jaar lang non stop in de ruimte door te brengen.”

Wie tip jij als een beloftevolle start-up waar we de komende jaren nog veel zullen van horen?

“Geen idee, omdat ik het niet echt volg. Maar ik denk dat start-ups die nu met goede doelen, environment en mental health bezig zijn, best wel als beloftevol omschreven kunnen worden.”

Op welke realisatie ben je zelf het meest trots?

Het samenbrengen van een team getalenteerde enthousiastelingen die het best wel hard te verduren krijgen maar toch alles blijven geven. StoryChief heeft nog heel veel te bewijzen, maar we hebben al alle ingrediënten verzameld om er een gesmaakt succesrecept van te maken. Daar ben ik best wel trots op.”

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.420 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief