Vlnr: co-founder Nicolas Bartholomeeusen, Elise Desimpel en Nicolas Claerhout

Imby is het eerste Belgische merk dat CO2-neutrale hondenvoeding aanbiedt, op basis van insecteneiwitten en verse plantaardige ingrediënten. De foodtech start-up, die werd opgericht door Nicolas Bartholomeeusen en Nathan Gheerinck en deel uitmaakt van het Start It @KBC acceleratorprogramma, produceert volledig in eigen land, hoofdzakelijk in Gent, met ruim 70% van de ingrediënten die afkomstig zijn uit uit België, Nederland en Frankrijk. De Imby-hondenbrokken worden bovendien gebakken in de oven, wat nog een innovatie is op het gebied van dierenvoeding.

Daarnaast is alle verpakking gemaakt van mono-plastic en is bijgevolg 100% circulair, eveneens een primeur voor ons land. Dankzij hun partnership met Reforest’Action, doet het bedrijf aan carbon-offsetting om hun CO2 afdruk te neutraliseren en planten zij ook bomen aan in België en Nederland, intussen staat de teller op 500 bomen.

Het productgamma is sinds kort beschikbaar in alle Tom&Co-winkels en kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de beperking van de broeikasgassen: maar liefst 20% van alle vleesproductie wereldwijd wordt immers door honden en katten geconsumeerd.

“Insecten zijn de toekomst, zowel wat mensen- als dierenvoeding betreft”, aldus de Nederlandse dierenarts Reinier Logcher. “Ze zijn minstens even lekker als gezond, en hun ecologische voetafdruk is aanzienlijk lager dan andere voedingsmiddelen.