Het team van Veloo.com

Wie vandaag een fiets bestelt, kan daar wel eens heel lang op wachten. Start-up Veloo.com wil dat verhelpen door de Europese markt van gebruikte fietsen een boost te geven via een end-to-end marketplace en app waar tweedehandsfietsen gekocht en verkocht kunnen worden.

Veloo.com, dat de volledige logistiek voor zijn rekening neemt, is in eerste instantie actief in België en Luxemburg en zal in een later stadium uitbreiden naar Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Veloo.com is een project van de Brusselse ondernemer Michael Leidensdorf, die hiervoor ondersteuning krijgt van investeerders als Sambrinvest en DigitalAttraxion. Zijn voornaamste betrachting is investeren in gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en een end-to-end gebruikservaring. "Ik merkte al snel dat de bestaande platformen voor tweedehandsfietsen mij niet tot kopen aanzetten en geen vertrouwen wekten”, aldus Michael Leidensdorf. “Onze missie bestaat erin dit gat in de fietsenmarkt op te vullen en de codes van de tweedehandsmarkt sexy, aantrekkelijk en geruststellend te maken voor de consument.”