Founder en CEO Felix Van de Maele

Zoals ruim een maand geleden aangekondigd op Bloovi, heeft data intelligence-bedrijf en Belgische unicorn Collibra 250 miljoen dollar opgehaald in een Serie G-financieringsronde, geleid door Sequoia Capital Global Equities en Sofina. Meteen werd ook de waardering van het bedrijf ruim verdubbeld, tot 5,25 miljard dollar (ten opzichte van 2,35 miljard dollar in april 2020).

Het financiële succes is vooral te danken aan de versnelde vraag naar het toonaangevende data intelligence-cloudplatform. Daarnaast heeft het bedrijf zijn internationale expansie versneld in belangrijke verticale markten als financiële diensten, overheid, productie en gezondheidszorg.

“We zien een overweldigende vraag naar ons platform en de interesse van de investeerders valideert onze aanpak om onze klanten te helpen waarde te halen uit hun eigen data”, aldus Felix Van de Maele, oprichter en CEO van Collibra. “Wij zijn het enige bedrijf in de sector dat één volledig geïntegreerd cloud-native platform aanbiedt om klanten in staat te stellen hun digitale transformatietraject te versnellen.”

Collibra zal het extra opgehaalde kapitaal gebruiken om het platform verder te ontwikkelen, het ecosysteem te verbreden en verdiepen en de wereldwijde footprint te versnellen.