Salonkee-founders Tom Michels, Andre Stehle, Alexandre J. Claro, Samuel Faber & Gilberto Fernandes

Salonkee, een online boekingsplatform voor haarkappers, schoonheidssalons en welnesscentra, heeft 6,2 miljoen euro opgehaald in een Serie A-investeringsronde, geleid door het Belgische durfkapitaalfonds Fortino Capital en het Nederlandse Newion. Ook het Zwitserse Verve, enkele ervaren Duitse business angels, en de bestaande investeerders Expon Capital en het Luxembourg Business Angel Network deden hun duit in het zakje.

Met het verse groeikapitaal willen de vijf founders onder meer de verdere uitrol in Europa versnellen en het team gevoelig uitbreiden (van 25 naar 100 werknemers).

Na het immense succes in thuisland Luxemburg waagde Salonkee, opgericht in 2017, in 2019 ook zijn kans op de Belgische markt waar het online boekingsplatfom in minder dan twee jaar het marktleiderschap wist te claimen. “Ongeacht waar je je bevindt in Luxemburg of België, vind je het dichtstbijzijnde salon op Salonkee in niet meer dan een kwartier rijden. In de meeste gevallen is dat zelfs minder dan vijf minuten”, aldus co-founder en CEO Tim Michels.

Sinds de opstart werden via het reservatiestysteem van Salonkee meer dan 5 miljoen afspraken bij in totaal 1.200 kappers, schoonheidssalons en spa’s gemaakt. De ambitie is om het netwerk binnen nu en twee jaar uit te breiden naar minstens 10.000 salons in heel Europa.