(© Wikimedia)

Dat Elon Musk fan is van cryptomunten, is algemeen geweten. Net als het feit dat hij via zijn tweets de koers ervan de hoogte of de dieperik in kan jagen. Via Twitter heeft hij nu bekendgemaakt in welke cryptomunten hij investeert. Alvast niet in Shiba Inu, liet hij weten, waarop de koers ervan met 20% zakte. Wel in bitcoin, Ethereum en Dogecoin. Die laatste noemde hij zelfs de ‘crypto van het volk’.

“Veel mensen die ik heb gesproken op de productielijnen bij Tesla of bij het bouwen van SpaceX-raketten zijn Doge-eigenaar”, liet hij weten. “Dat zijn geen financiële experts of Silicon Valley-technologen. Daarom besloot ik Doge te steunen, dat voelt als de crypto van het volk.”

Bitcoin is overigens alweer aan een stevige opmars bezig en liet vorige week een recordkoers van bijna 67.000 dollar optekenen, een stijging van meer dan 50% op een maand tijd en van zowaar 450% tegenover een jaar geleden.

In diezelfde veelbesproken tweet waarschuwt Musk ook nog om niet alles op crypto in te zetten. “Echte waarde creëer je door producten te ontwikkelen en services aan te bieden aan je medemensen, niet met geld in welke vorm dan ook.”