Het tot voor de coronacrisis razend populaire Ticketswap, waar gebruikers met wat geluk (gegeerde) tickets kunnen kopen of doorverkopen in een beveiligde omgeving met betalingsgarantie, heeft een investering van 8,2 miljoen euro losgekregen bij de Amsterdamse investeringsmaatschappij Million Monkeys.

Maarten Beucker Andreae, oprichter van Million Monkeys, heeft ervaring met het opschalen van dergelijke online marktplaatsen aangezien hij hetzelfde deed met onder meer Temper en TheNextCloset.

1 op 3 werknemers ontslagen

TicketSwap werd opgericht in 2012 door vrienden Hans Ober, Frank Roor en Ruud Kamphuis en is wereldwijd actief. Aangezien de online kaartverkoop sinds maart 2020 als een kaartenhuisje in elkaar stuikte, moest het populaire Nederlandse ruilplatform 30% van zijn personeel moest ontslaan. Deze investering kan een enorme boost betekenen en TicketSwap weer klaarstomen voor wat – hout vasthouden – de zomer van de vrijheid kan worden.

Het geld zal gebruikt worden om nieuwe markten te openen, de doorverkoop van tickets voor ruim 6.000 evenementen in goede banen te leiden, en nieuwe technologieën te laten proefdraaien, zoals een slim verlotingssysteem dat voor meer eerlijkheid moet zorgen.