Nomad Foods, het moederbedrijf achter onder meer fishstick-merk Iglo en Europa's grootste diepvriesgroep, gaat de duurzame kant op door samen te werken met het Amerikaanse BlueNalu: dat doet onderzoek en ontwikkeling rond visproducten die op basis van celcultuur in laboratoria worden gekweekt. Op die manier kunnen de zeevissenbestanden, die zwaar onder druk staan door overbevissing, enigszins worden ontlast.

“De voedingsindustrie bevindt zich op een keerpunt”, aldus CEO Stéfan Descheemaeker van Nomad Foods. “De vraag van de consument naar voedzaam kwaliteitsvoedsel neemt toe, het belang van duurzaamheid is nog nooit zo duidelijk geweest, en de rol van de technologie bij dit alles wordt steeds groter. De baanbrekende technologie van BlueNalu op het gebied van kweekvis, -schaal- en schelpdieren sluit perfect aan bij ons doel.”

“De laatste rapporten over de klimaatcrisis laat zien dat de beslissingen die wij de komende tien jaar nemen, nog generaties lang grote gevolgen zullen hebben voor het leven op deze planeet”, onderstreept CEO Lou Cooperhouse van BlueNalu de urgentie.