De Vlaams-Brabantse start-up en hondentraiteurdienst Dog Chef, in 2017 opgericht door Alexandre Cardon en Alexis dOultremont, die samen eerder Qustomer oprichtten dat nadien werd verkocht aan ING en nu Joyn heet), maakt verse hondenvoeding. Het gamma van Dog Chef wordt online intussen in vier landen verkochtt (België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk), goed voor intussen 15.000 viervoetige klanten.

Om de marketing en technologie een boost te geven en zo hun marktbereik te vergroten heeft het bedrijf zopas een Serie A-investeringsronde succesvol afgerond. Heel concreet kwamen het Franse investeringsfonds Naxicap, restaurantketen Dupont Restauration en producent van recycleerbare verpakkingen Impact Group als nieuwe investeerders aan boord, goed voor in totaal 12,5 miljoen euro aan vers groeikapitaal.

Dog Chef, ook wel de ‘Hello Fresh voor honden’ genoemd, haalde in maart van dit jaar ook al één miljoen euro op, toen bij investeringsfondsen Proplast en Seeder Fund. Dat geld werd toen ingezet om het klantenbestand in de vier markten waar de Belgische start-up actief is danig te vergroten.