Roompot, de Nederlandse aanbieder van vakantie-accommodaties dat met Jurgen Van Cutsem sinds 2014 een Belgische CEO heeft, neemt zijn concurrent Landal Greenparks over.

Door deze megadeal ziet Roompot zijn aanbod verdubbelen: 300 vakantieparken – goed voor 25 miljoen jaarlijkse overnachtingen – en wordt de fusiegroep één van de koplopers in Europa. Dat is ook de uitgesproken ambitie van Roompot: overal in Europa aanwezig zijn. En dankzij Landal kunnen nu Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland en Denemarken aan het aanbod worden toegevoegd. Niet slecht voor een bedrijf dat in 1965 is begonnen als kustcamping ‘Roompot’ met 150 plaatsen, uitgebaat door de familie Kortekaas.

In België is Roompot vandaag aanwezig met drie parken. In Oudenaarde staat een vierde in de steigers. Hoeveel Roompot betaalde voor de overname van Landal, werd niet bekendgemaakt. Maar aangezien de Amerikaanse investeringsgroep KKR eigenaar is van de Nederlandse vakantieparkenbeheerder heeft die in elk geval de nodige financiële slagkracht om forse biedingen te doen.