De Nederlandse start-up Cheflix, het streamingplatform waarop sterrenchefs online kookmasterclasses geven, heeft twee miljoen euro kapitaal opgehaald. Sinds de start in januari 2021 zijn al tienduizenden kookliefhebbers lid van het platform.

Met het groeikapitaal kan Cheflix versneld zijn internationale groeiambities realiseren, te beginnen in het VK en Scandinavië. Daarnaast wil de start-up nieuwe masterclasses met de grootste en bekendste internationale sterrenchefs ter wereld aanbieden, en het aanbod uitbreiden met onder meer masterclasses rond de perfecte dinner speech, etiquette en foodstyling.

De kapitaalronde komt perfect op tijd, omdat Chetflix net een volledig vernieuwde versie van het platform lanceerde. “Daarnaast presenteren we een app waarmee kookliefhebbers via smartphone, tablet en zelfs TV Cheflix eenvoudig kunnen streamen”, aldus Jeroen van den Brink, co-founder van Cheflix. “Er is ook veel geld geïnvesteerd in UX en AI e om content voor elk lid op maat te kunnen presenteren. Kookliefhebbers die vegetarisch zijn, krijgen dan bijvoorbeeld geen recepten met vlees in hun tijdlijn te zien.”