OneFor is een nieuw Pan-Europees fintech bedrijf dat het mogelijk maakt financiële transacties veilig en binnen de seconde af te ronden, en dat binnen heel Europa. Bovendien ligt transactiefee tot 70% lager dan bij andere oplossingen, waardoor OneFor de markt wel eens zou kunnen opschudden.

Toch is deze nieuwkomer niet in de eerste plaats uit op winst, want met de goedkope oplossing willen ze vooral mensen met een migratieachtergrond bedienen, die voor hun inkomen vaak afhankelijk zijn van de internationale verzending en ontvangst van geldbedragen. OneFor wil dus vooral tegemoetkomen aan het het Sustainable Development Goal (SDG) van de Wereldbank. OneFor is per direct beschikbaar in Nederland en België en andere landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Griekenland, Italië en Spanje. Gebruikers daar worden verbonden met hun thuislanden in Noord-Afrika, Zuidoost-Europa en Latijns-Amerika.

Het nieuwe bedrijf wordt in co-CEO-schap geleid door twee fintech veteranen: Marco Abele, ex COO/CDO bij Credit Suisse en Fatih Bektas, oud-bestuurder van diverse Duitse fintech-bedrijven.

We hopen dat financiële inclusie zorgt voor sociale vooruitgang en economische potentie

De app en de e-wallet zijn gratis, en gebruikers kunnen zich binnen enkele minuten registreren. Ze moeten alleen een nationaal geaccepteerd identiteitsbewijs kunnen tonen en hun adres bevestigen. OneFor wil met zijn oplossing de financiële wereld naar eigen zeggen ‘vermenselijken’. “Wij geloven dat geld om meer gaat dan alleen transacties”, zegt Marco Abele, co-CEO van OneFor, daarover. “Het draait om verbinding, ervaringen en mogelijkheden. We hopen dat financiële inclusie zorgt voor sociale vooruitgang en economische potentie.”

Wat niet betekent dat OneFor niet gretig zou zijn. “Onze groeiplannen voor groei zijn ambitieus en schaalbaar”, vult co-CEO Fatih Bektas aan. “We innoveren remittance maar ook andere betaalmogelijkheden. Zo werken we momenteel aan de lancering van een goedkope QR-betaaloptie.”