Vlerick Business School wil af van het imago van alumniclubs die bevolkt zouden zijn met oude, witte, gekostumeerde mannen. Daarom lanceerde het gisteren de Vlerick Impact Club als eerste van een reeks nieuwe open business clubs waarbij inclusiviteit, duurzaamheid en openheid centraal komen te staan.

De Professional & Business Clubs richten zich op één bepaald vakgebied. Enkele voorbeelden van deze thema’s zijn ondernemerschap, gezondheidszorg of digitale transformatie. De laatste toevoeging aan de lijst is dus de Vlerick Impact Club (VIC), een initiatief opgestart door Vlerick Business School, Vlerick-alumni Henri Jacobs (Forcit Benelux) en sponsor KPMG.

Sustainable Development Goals als leidraad

De focus van de Vlerick Impact Club - die net als de andere alumniclubs geleid wordt door Vlerick-alumni in samenwerking met Vlerick-professoren en partners - komt te liggen op het samenbrengen van professionals uit verschillende sectoren en hen laten nadenken over hoe de bedrijfswereld kan bijdragen tot het creëren van meer relevante maatschappelijke en duurzame impact. De Sustainable Development Goals (SDGs) zullen hierbij als leidraad dienen.

De Vlerick Impact Club is niet zomaar een zoveelste goednieuwsshow over duurzaamheid, impact en de Sustainable Development Goals

“De Vlerick Impact Club is niet zomaar een zoveelste goednieuwsshow over duurzaamheid, impact en de Sustainable Development Goals”, benadrukt initiatiefnemer Henri Jacobs. “Het spreekt voor zich dat de Vlerick Impact Club succesverhalen zal delen en inspirerende voorbeelden zal brengen. Maar tegelijk zal de Impact Club kritisch omgaan met greenwashing, gepimpte CSR in jaarverslagen en ESG-indicatoren.”

Tijdens de lancering werd meteen ook het eerste event aangekondigd : een hybride conferentie op 27 oktober 2021 in Brussel, waarin onder andere de Belgische land- en tuinbouwgroep Arvesta zal toelichten welke stappen het bedrijf zet op het vlak van duurzaamheid.