Jack Ma krijgt uitleg van Marco van Herk (© Handout)

Sinds Jack Ma, oprichter van internetreus Alibaba, vorig jaar de Chinese regelgeving bekritiseerde, verdween hij uit het voetlicht. Nu is hij opgedoken in Nederland, waar hij met name geïnteresseerd blijkt in de bloemenindustrie waar het land uiteraard wereldberoemd om is.
“We wisten dat een groep Chinese zakenmensen een tour bij ons had gepland”, vertelt , Marco van Herk, commercieel directeur bij het Nederlandse bloemenbedrijf Anthura, die hem ontmoette, “maar groot was onze verbazing toen opeens Jack Ma uit de wagen stapte. Hij bleek met name geïnteresseerd in de schoonheid en geur van orchideeën. Ik weet niet of we effectief ooit tot zakendoen zullen komen, maar zijn bezoek op zich was al heel waardevol.”

Ma bezocht nog andere andere bedrijfs- en onderzoekscentra in Nederland, waaronder het World Horti Center. Dat zou hij vervolgens nog in andere Europese landen doen. Zijn doel daarbij is vooral om met Alibaba’s knowhow rond cloud computing, big data analysis en A.I. de Chinese land- en tuinbouw te optimaliseren.