Horlogeontwerper Rodania werkt samen met de Vlaamse start-up Go Forest, dat wereldwijd boomplantprojecten opzet. Bedoeling van de samenwerking: een horloge creëren dat letterlijk aangeeft dat de tijd tikt – onder de slogan we’re running out of time – en waarvan de opbrengst integraal naar de projecten van Go Forest gaat. Het horloge, heel toepasselijk Go Forest x Rodania gedoopt, zal vanaf medio oktober in beperkte oplage beschikbaar zijn en 249 euro kosten.

Het stijlvolle horloge, met verwisselbare polsbandjes naargelang de stijl of gelegenheid, beantwoordt ook helemaal aan de duurzaamheidsgedachte: zo is het (deels) gemaakt van gerecycleerd aluminium dat afkomstig is van huishoudafval. Het doosje waarin het geleverd wordt, is dan weer vervaardigd uit gerecycleerd karton.

Tegen het einde van het jaar wordt het aantal bomen dat dankzij de verkoop van het horloge geplant werd bekend gemaakt. Elke boom die geplant wordt, krijgt een unieke ID en is zo via de Go Forest app terug te vinden en op te volgen. Daarbij staan telkens een aantal foto’s en info over de boom en de impact die gecreëerd wordt.