De Europese IT-groep Cegeka, met hoofdzetel in Hasselt, verwerft een meerderheidsparticipatie in het Belgische digitale schoolplatform Smartschool, zo geraakte gisteren bekend. Ook de Limburgse investeringsmaatschappij LRM stapt met kapitaal in het familiebedrijf. Jan Schuer (CEO) en zijn broer Geert (COO), de twee oprichters van Smartbit (het bedrijf achter het digitaal schoolplatform Smartschool), blijven aan boord als aandeelhouders en behouden ook de dagelijkse operationele leiding.

Gezamenlijke ambitie van de Limburgse technologiespelers: het Belgische onderwijs klaarstomen voor dé digitale sprong voorwaarts. “Dankzij deze strategische samenwerking tussen twee Vlaamse technologiespelers staan we in pole position om de onderwijswereld te begeleiden in verdere en versnelde digitalisering”, aldus Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

Twee Limburgse technologiespelers

“We zijn bijzonder verheugd dat we het partnership tussen twee Limburgse technologiespelers kunnen aankondigen”, aldus Jan Schuer. “Samen zullen we onze schouders zetten onder de versnelde digitalisering van het onderwijs in ons land. Onze lokale verbondenheid en onafhankelijkheid in de educatieve markt vinden we erg belangrijk.”
“De krachtenbundeling met Cegeka zorgt ervoor dat we onze dienstverlening richting de scholen in de komende jaren verzekeren”, vult Geert Schuer aan. “Bovendien maakt het de verdere groei van Smartschool in Vlaanderen en Wallonië mogelijk.”