SmartFin Capital, het investeringsfonds rond de West-Vlaamse fintechpionier Jürgen Ingels, pompt 15 miljoen euro in het Amsterdamse betaalbedrijf Recharge en doet daarmee zijn grootste kapitaalinjectie tot nog toe. Recharge, dat focust op prepaid-betalingen, wist tijdens deze Series B-ronde in totaal 35 miljoen euro op te halen – naast Smartfin Capital deden ook bestaande investeerders Prime Ventures en Kreos Capital weer hun duit in het zakje.

Het verse groeigeld zal worden gebruikt om de expansie te versnellen op de Amerikaanse markt en op nieuwe markten in Azië, Latijns-Amerika en de GCC, en daarnaast om de mobiele app te verrijken met nieuwe diensten en functies. Recharge is ook van plan om eigen financiële diensten en bankproducten te introduceren.

CEO Günther Vogelpoel beweert dat het bedrijf, dat vandaag zon 150 man tewerkstelt, binnen de twee jaar een miljard euro waard zal zijn en dus de unicorn-status zal bereiken. “Digitale oplossingen worden nog nauwelijks gebruikt in de meeste markten. Wij vervangen het plastic kaartje met een digitale oplossing.”

Momenteel is Recharge met zijn prepaid betaaloplossingen, waaronder telefoonkaarten en tegoedbonnen, actief in 150 landen en verwerkt de Nederlandse scale-up zo’n 500 miljoen euro aan transacties. De ambitieuze fintechspeler, opgericht in 2010, vervult een relatief onzichtbare rol bij internationale betalingen werkt onder meer samen met Apple, Spotify en Netflix.

“Deze nieuwe financiering luidt de volgende groeifase voor Recharge in”, aldus Vogelpoel. “Het toont ook de echte impact aan die we elke dag maken voor consumenten die merkbetalingen gebruiken. Ik ben dankbaar voor de steun en het vertrouwen van onze huidige aandeelhouders en voor de investering van SmartFin Capital dat aandeelhouder wordt.”

Ik verwelkom graag Jürgen Ingels als lid van onze Raad van Bestuur. Zijn indrukwekkende financiële trackrecord zal een grote steun zijn in deze volgende fase van onze groei

“Verder verwelkom ik graag Jürgen Ingels als lid van onze Raad van Bestuur. Zijn indrukwekkende financiële trackrecord zal een grote steun zijn in deze volgende fase van onze groei. Als we kijken naar ons groeipotentieel, voelt het nog steeds alsof we slechts aan de oppervlakte aan het krabben zijn.”

Het investeringsfonds van Jürgen Ingels focust vooral op fintechbedrijven, en Recharge past uiteraard perfect binnen dat profiel. “Het Recharge-platform vormt de perfecte basis om uit te breiden naar andere betalingsmethodes: het integreren van merken en betalingen én tegelijkertijd de klant maximale flexibiliteit bieden is the way to go”, aldus Ingels”. “Ik ben persoonlijk erg enthousiast om terug dicht betrokken te raken bij een sector waar ik van houd en kijk ernaar uit om bij te dragen aan de verdere internationale groei van Recharge.”