Cedric Bogaert, CEO en co-founder van myNEO

Het Gentse biotechbedrijf myNEO ontwikkelt samen met de Duitse vaccinproducent CureVac vaccins tegen kanker. Het partnerschap combineert de mRNA-technologie van CureVac met het platform van myNEO voor de zoektocht naar genen die sterke immuunreacties uitlokken.

“We vertalen onze inzichten en learnings op het gebied van mRNA-technologie om waarde te creëren in de oncologie”, aldus Antony Blanc, chief business officer en chief commercial officer van CureVac. “myNEO's ultramoderne voorspellende aanpak om tumor- en normale genetische gegevens uit meerdere bronnen te analyseren, vormt een perfecte aanvulling op onze mRNA-technologie.”

“CureVac is koploper in het ecosysteem van de mRNA-technologie, die veel potentieel heeft voor de ontwikkeling van therapeutische kankervaccins”, vult Cedric Bogaert, CEO en co-founder van myNEO, aan. “Dankzij deze samenwerking kunnen we profiteren van de jarenlange ervaring en knowhow van CureVac, en een belangrijke impact creëren op het domein van de immunotherapie.”