(© Tuur Penninckx for Rock Werchter)

GeoDynamics, Belgisch marktleider op het gebied van track-and-trace, blikt tevreden terug op een proefproject dat het samen met het Rode Kruis uitrolde tijdens de voorbije editie van Rock Werchter. Het Kortrijkse softwarebedrijf genereerde een real time overzicht van de Rode Kruis-medewerkers en gaf dit weer op een overzichtelijke digitale kaart om zo de reactietijden bij noodgevallen te verkleinen.

“We werkten al met het Rode Kruis samen bij evenementen zoals De Ronde van Vlaanderen”, vertelt Stijn Stragier, medeoprichter en managing partner van GeoDynamics. “Bij Rock Werchter gingen we nog een stap verder. We voorzagen de medewerkers van het Rode Kruis van een tracker. Hierdoor was hun positie in real time zichtbaar op een overzichtelijke kaart die de medewerkers op gelijk welk digitaal apparaat konden openen.”

Het Kortrijkse bedrijf, opgericht in 2004, voegde verschillende lagen toe met daarin de belangrijkste locaties, gaande van toegangswegen tot toiletten en controleposten. Op de koop toe werkte het softwarebedrijf tal van scenario’s uit zodat de hulpverleners nog sneller konden reageren. “Op die manier hopen we ons steentje te kunnen bijdragen aan de veiligheid en gezondheid van de festivalgangers zodat iedereen zorgeloos kan genieten van zon, goede muziek en een fantastische sfeer”, aldus Stragier.