De snelgroeiende betalingsverwerker Mollie zet de stap naar financiële dienstverlening door met Mollie Capital kmo’s, die vaak moeite hebben om een banklening los te krijgen, snelle en flexibele toegang tot financiële voorschotten te geven. Bedrijven die in aanmerking komen, kunnen een voorschot tot 250.000 euro aanvragen.

“Mollie Capital is een mijlpaal voor Mollie”, aldus Shane Happach, CEO van Mollie. “We zetten de eerste stap om uit te groeien tot een financiële dienstverlener. Tegelijk werken we aan onze doelstelling om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het concurreren met de grotere e-commercespelers.”

Bij Mollie geloven we in het succes van kmo’s, die vaak onvoldoende worden ondersteund door grote banken die langdurige en ingewikkelde processen hebben voor het verkrijgen van financiering.”

Mollie Capital zal aanvankelijk worden aangeboden aan een select aantal bedrijven in Nederland en België. De plannen zijn om de beschikbaarheid van de dienst later dit jaar uit te breiden naar andere markten.