Het bloed kruipt waar het niet kan gaan. Zo’n 3,5 jaar na de verkoop van zijn scale-up Trendminer aan het Duitse beursgenoteerde Software AG stort Bert Baeck zich in een nieuw ondernemersavontuur. Met Timeseer richt de 40-jarige Oost-Vlaming opnieuw een big data start-up op waarmee hij technologie ontwikkelt om data betrouwbaarder te maken. Meer specifiek bouwt het bedrijf een platform om de immense datastromen die afkomstig zijn van verbonden apparaten (Internet of Things) bruikbaar te maken voor artificiële intelligentie. Het moet data teams helpen om onbetrouwbare data (die bedrijven heel veel tijd en geld kosten) te ‘temmen’ en zo de algehele downtime van gegevens tot een absoluut minimum te beperken.

Opmerkelijk: al van bij de opstart weet Timeseer maar liefst 6 miljoen dollar (ongeveer 5,3 miljoen euro) aan zaaikapitaal op te halen. Daar zal het trackrecord van de oprichter en het sterke netwerk van Baeck uiteraard niet vreemd aan zijn. De investeringsronde werd geleid door het Londense durfkapitaalfonds Crane Venture Partners, dat zich toelegt op early stage investeringen in Europese start-ups.

Stappen eveneens mee aan boord: Fortino (het investeringsfonds van Ducio Sickinghe), het Limburgse investeringsmaatschappin LRM en The Innovation Fund. Ook de naam van SmartFin Capital, het fintechfonds rond Jürgen Ingels waar Baeck zelf de voorbije drie jaar partner en investeringsmanager was, duikt op in het lijstje van investeerders.