Gino Lippens, CEO van Calimero Group

De nieuweVlaamse investeringsgroep Calimero biedt niet alleen kapitaal aan, maar ook managementoplossingen: door effectief te participeren in de bedrijven die de groep ondersteunt, wil ze de groei helpen versnellen.

“Er is heel wat kapitaal te vinden voor IT-start-ups met internationaal potentieel, maar ons is het echt te doen om de typisch Vlaamse KMO’s”, vertelt Gino Lippens, CEO van Calimero Group. “Ook zij hebben heel wat ambitie en groeimarge. We zetten graag onze schouders onder de motor van onze eigen economie.

"Om groeiambities waar te kunnen maken als beloftevolle KMO is echter meer nodig dan kapitaal alleen,” gaat hij verder. “Veel KMO’s maken echter dezelfde fouten en blijven te lang hangen in de opstartfase. Je kan dan wel groots denken, maar om groots te worden heb je ook een stevige organisatie en goed plan nodig. Wij willen onze KMO’s permanent bijstaan op vlak van finance, HR, legal en marketing.”

“We bieden daarvoor een compleet managementteam aan dat bestaat uit zowel strategische profielen als uitvoerende mensen. We laten niets aan het toeval over om onze participaties bij te staan tijdens het groeiproces.