Onderzoekers van de TU/e en de Universiteit van California San Francisco, verenigd in het biotechbedrijf Ambagon Therapeutics, hebben in een Serie A-ronde 75 miljoen euro opgehaald voor de verdere ontwikkeling van hun zogenaamde moleculaire lijm, die de sleutel kan zijn om ziektes als borstkanker te behandelen. Tumorgroei is namelijk het gevolg van op hol geslagen eiwitten, die dankzij de lijm ‘gekalmeerd’ kunnen worden zodat ook de tumorgroei stagneert.

Momenteel wordt moleculaire lijm nog volop ontwikkeld, waarna de klinische studies nog moeten volgen. Het twintigkoppige team dat eraan werkt moet dit jaar nog verdubbeld worden.

“Ons diepgaande inzicht in moleculaire biologie heeft brede toepassingen voor de ontdekking van geneesmiddelen”, aldus Scott Clarke, CEO van Ambagon Therapeutics. “In combinatie met onze structurele inzichten, samengestelde chemische bibliotheek en op maat gemaakte toolbox voor geneesmiddelenontwikkeling is ons ervaren team goed gepositioneerd om nieuwe therapieën op de markt te brengen.”