De Franse start-up Upway, Europa’s toonaangevende online marktplaats voor opgeknapte elektrische fietsen, heeft in een serie A-ronde geleid door Exor Seeds en Sequoia Capital, maar liefst 25 miljoen dollar opgehaald. Ook het nieuwe durfkapitaalfonds Origins Fund, met als investeerders grote Europese atleten, neemt deel aan de financieringsronde, net als bestaande investeerders Global Founders Capital en belangrijke business angels uit de mobiliteitssector.

In november 2021 had Upway tijdens een eerste financieringsronde al 6 miljoen euro opgehaald. Met de nieuwe financiering wil Upway tegen het einde van 2022 ook in Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten starten.

“We zijn net gestart in België, met een aanbod van vijfhonderd opgeknapte elektrische fietsen”, aldus Toussaint Wattinne, CEO en co-founder van Upway. “De Belg is zeer milieubewust en we kregen meteen enthousiaste reacties. Dit succes moedigt ons aan verder uit te breiden in Europa, en zelfs de Atlantische Oceaan over te steken. Daar is de verkoop van elektrische fietsen namelijk aan een ware inhaalslag bezig tegenover het oude continent, dat altijd vooropliep op dit vlak.”