Neat Burger is een vegan fastfood start-up die vanuit Londen de wereld wil veroveren en met Hollywood-acteur Leonardo DiCaprio een kersverse strategische investeerder aan boord heeft gehaald - ook Formule 1-rijder Lewis Hamilton is (minderheids)aandeelhouder. Maar er is ook een belangrijke Belgische inbreng, want Kortrijkzaan Vincent Herbert, 17 jaar lang CEO van bakkerijketen Le Pain Quotidien, zal de Britse burgerketen leiden. Te beginnen met de opening van het nieuwe restaurant in Manhattan, de eerste stap in een ambitieus internationaal expansieplan.

Neat Burger wil komaf maken met traditionele rundsvleesburgers, waarvoor McDonald’s in 2020 alleen al 5,5 miljoen koeien slachtte. “Tegen 2040 willen we een wereld waarin alternatieve eiwitten dierlijke eiwitten volledig hebben vervangen”, aldus Tommaso Chiabra, co-founder en voorzitter van Neat Food. “Neat wil bewijzen dat de gemakkelijkste keuze ook de beste keuze voor de planeet kan zijn.”

“Duurzame alternatieven introduceren in ons voedingssysteem is een van de belangrijkste manieren om de wereldwijde uitstoot te verminderen”, vult kersvers investeerder Leonardo DiCaprio aan. “Neat Burgers baanbrekende benadering van alternatieve eiwitten is een schoolvoorbeeld van de oplossingen die we nodig hebben in de toekomst.”