3 Manieren om een leuke gesprekspartner te zijn tijdens het netwerken

3 Manieren om een leuke gesprekspartner te zijn tijdens het netwerken

Ga je binnenkort naar een evenement? Vind je het niet zo leuk om te netwerken? Hier drie tips om er een ontspannen en leuke ervaring van te maken voor jou en jouw gesprekspartners: 

1. Herhaal wat de ander heeft gezegd

Het lijkt nogal contradictorisch dat je de woorden van een ander herhaalt terwijl je tegen elkaar spreekt. Het lijkt alsof je niet luistert naar wat de ander te zeggen heeft. Maar je gesprekspartner zal net het omgekeerde denken.

Doordat jij de woorden herhaalt, lijkt het alsof je werkelijk geïnteresseerd bent in wat die persoon aan het vertellen is. Door iets eerst te herhalen en nadien een vraag te stellen of er dieper op in te gaan, heb je meteen een nieuwe vriend(in) gemaakt.

2. Stel vragen

Hoeveel keer heb je tijdens een gesprek gedacht: “ik begrijp het niet goed, maar ik laat hem/haar gewoon verder praten.” Je denkt waarschijnlijk dat het die persoon meer moeite kost om iets uit te leggen. Toch geeft dit een blijk van interesse als je op iets doorvraagt, of als je vraagt om iets uit te leggen.

Wanneer jij een vraag stelt zorgt dit niet alleen voor een meer dynamische conversatie, maar de persoon waarmee je praat gaat echt het gevoel hebben dat je hebt geluisterd. Stel je geen vragen dan bestaat de kans dat de andere denkt dat je gewoon niet aan het opletten bent.

3. Kijk niet voortdurend weg

Het probleem is dat in het echte leven, niemand elkaar constant aankijkt als ze iets aan het vertellen zijn. Helemaal anders dan bij Live Shows op TV, waar twee personen elkaar blijven aankijken, soms heel intens. De meeste van ons zijn slechts maar half geëngageerd tijdens een gesprek.

Meestal denken we aan wat we vanavond zullen eten, hoeveel werk we nog hebben, wat we dit weekend gaan doen, enz. Daarbij kijk je de andere niet aan, maar staar je eigenlijk voor jou uit of kijk je de hele kamer rond. Dit gaat er alleen maar voor zorgen dat de andere persoon gefrustreerd raakt. Wat niet goed is terwijl je aan het netwerken bent. Probeer dit dus te vermijden.

Wanneer je deze drie tips toepast zul je merken dat andere mensen het gesprek dat ze met jou hebben echt waarderen. Iemand waarmee je een goede band opbouwt tijdens het netwerk gebeuren, zal jou veel beter onthouden, wat jou alleen maar ten goede kan komen. Succes!

foto: shutterstock.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.119 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief