Na een succesvolle lancering in Brussel is cPark, een gratis app om parkeerboetes te vermijden, vanaf deze maand ook beschikbaar in Antwerpen. De app informeert je op verschillende manieren over mogelijke boetes.

Op tijd verwittigd

Nooit meer een parkeerboete: het klinkt haast te mooi om waar te zijn. cPark doet alvast een poging door je niet alleen te vertellen in welke zone je precies staat - en of je dus moet betalen -, maar ook door je te informeren over mogelijke controles.

De app geeft de verschillende parkeerzones weer op een kaart. Zo weet je dus of parkeren gratis, met parkeerschijf of betalend is. Bovendien toont de app de tarieven, de dienstregelingen en de maximale parkeertijd van de zone waarin je je bevindt. Je riskeert dus geen boete meer omdat je niet wist dat je moest betalen of een parkeerschijf moest gebruiken. Je kunt je parkeerkosten ook verlagen door te parkeren in een gunstigere zone.

Daarnaast geeft de app het risico op controle weer op de plaats waar je geparkeerd bent, afhankelijk van de tijd van de dag. Je wordt ook verwittigd als een controleur in de buurt gemeld wordt of jouw parkeertijd afgelopen is.

Community als spil

De community van cPark is heel belangrijk, want dankzij hen worden de risico's op controle in de app berekend. Elke gebruiker kan een controle of boete melden, zodat dit anderen niet overkomt. cPark heeft al meer dan 5.000 gebruikers in Brussel en er worden bijna 500 controles per maand gemeld.

Hadrien Crespin, oprichter van cPark, is alvast opgetogen: "Het succes van cPark in Brussel overstijgt onze verwachtingen. Op een paar maanden tijd hebben we al enkele duizenden gebruikers en dat enkel door mond-tot-mondreclame. We zijn nu klaar om alle grote steden van het land te veroveren. Onze ambitie is om tegen eind 2017 meer dan 20.000 gebruikers te hebben." De cPark app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android via cpark.app.link.