Met de start van het nieuwe academiejaar, begint DAE Studio’s in Kortrijk aan een nieuw hoofdstuk. De spin-off van Howest zal zich vanaf nu toespitsen op het begeleiden van jonge studenten naar het ondernemerschap.

DAE Howest, de opleiding waar DAE Studio's uit voortvloeide, werd onlangs nog uitgeroepen tot beste game-ontwikkelingsopleiding ter wereld. De jonge mensen die daar afstuderen behoren tot de ‘crème de la crème’ van game ontwikkeling, maar vinden niet altijd de weg naar het ondernemerschap. Net daar wil DAE Studio’s een rol spelen. Met de komst van virtual en augmented reality is de nood naar innovatieve jonge start-ups in deze omgeving een opportuniteit.

Een van de realisaties van DAE Studio's

Een brug slaan tussen studenten, researchers en industrie

DAE Studio’s wil graag een brug slaan tussen de studenten, Howest researchers en de industrie. Daarvoor werken ze samen met industriële partners die willen inzetten op gametechnologie (VR, AR, 3D), om samen te bekijken hoe ze dat kunnen integreren in hun bedrijfsprocessen. De combinatie van de jarenlange research van Howest op het vlak van 3D technologieën en de creatieve ideeën van de DAE student-ondernemers moet een broeihaard creëren van innovatie,creativiteit en spitstechnologie. Die kruisbestuiving moet een troef vormen voor de industriële partners in de regio.

De nieuwe start gaat gepaard met een verandering in de aandeelhoudersstructuur. Zo wordt De Cronos Groep met haar divisie Cronos aan de Leie wordt een nieuwe aandeelhouder en zal haar expertise in het stimuleren van ondernemerschap meebrengen. "Het investeren in jonge start-ups in gloednieuwe technologieën zoals AR en VR is van cruciaal belang om de klanten van De Cronos Groep te dienen", vertelt Dirk Deroost, bestuurder van De Cronos Groep.

DAE Studio’s zal zich vestigen in de nieuwe Hangar K en zal van daaruit de start-ups toegang geven tot het ecosysteem van coaches, industriële partners en investeerders.