(©Sixshooter for FF Rustig podcast)

Een man met een plan, zo wordt Pieter Aertgeerts, managing director en eigenaar van The Other Agency, omschreven door zijn dichte omgeving. Met veel enthousiasme vertelt hij in deze nieuwe aflevering van de FF Rustig podcast over zijn passie voor ondernemen en marketing, die al bestond toen hij nog op de schoolbanken zat. “Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in hoe zaken werken, waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn en wou altijd graag de waarom-vraag kunnen beantwoorden.”

De wereld draait zoals die draait

Het ondernemen zat Pieter Aertgeerts altijd al in het bloed. Zonder rijbewijs richtte hij in 2008 een autowebsite op die tot op vandaag tot één van de grootste van België behoort. Maar ondernemen is niet eenvoudig en vraagt een sterk netwerk, veel ervaring, heel wat kennis, en ga zo maar door.

Vanuit de liefde om kleine dingen groter te maken en complexere materie te proberen begrijpen en eenvoudig uit te leggen, ontwikkelde Aertgeerts reeds als tiener zijn passie voor marketing.

Photographer: Natasja

Het is al op jonge leeftijd dat Aertgeerts zich realiseerde dat hij zich wilde onderscheiden van anderen. “Ik ben op dat moment beginnen te drummen, beoefende judo en startte in bijberoep mijn eerste projecten op.”

Met het oog op een toffe job bij een groot bedrijf waar marketing centraal stond, wist Aertgeerts dat hij zijn Master moest behalen aan de universiteit én dat hij een verhaal moest kunnen brengen dat beduidend anders was dan dat van de veertig andere kandidaten.

Je mag zo koppig of zelfzeker zijn als je wil, maar de wereld draait zoals die draait. Get over it. Tot op vandaag blijft je opleiding een toegangsticket en zegt het iets over inzet, context en kunde. En dat besefte ik destijds zeer goed”, zegt hij daarover. “Het is pas na die eerste werkdag dat dat diploma niet zoveel meer uitmaakt en je jezelf elke dag opnieuw dient te bewijzen door hard te werken. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel eerst de job krijgen.”

Zelf ging Aertgeerts aan de slag als marketeer bij Telenet, hij was er uiteindelijk verantwoordelijk voor het lanceren en uitbouwen van De Digitale Versnelling, tot op vandaag één van de meest succesvolle campagnes bij Telenet Business.

Allemaal ondernemer in het leven

Niet iedereen is ondernemer in de commerciële zin, met een eigen bedrijf, maar we zijn wel allemaal ondernemer in het leven, stelt Pieter Aertgeerts. In een steeds complexere en polariserende wereld is het belangrijker dan ooit geworden om een open blik te houden, stelt hij. “Mensen investeren te weinig energie in het oprecht willen begrijpen van het standpunt van de andere partij. Zij die dat wél doen, zijn voor mij de echte slimmeriken van vandaag.” In het professionele leven is dat niet anders: je probeert de wereld waarin je onderneemt maximaal te begrijpen en daarin de juiste weg te zoeken, aldus Aertgeerts.

Mensen investeren te weinig energie in het oprecht willen begrijpen van het standpunt van de andere partij. Zij die dat wél doen, zijn voor mij de echte slimmeriken van vandaag

De nieuwsgierigheid kreeg hij er met de paplepel in. “Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in hoe zaken werken, waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn en wou altijd graag de waarom-vraag kunnen beantwoorden.” Nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat mensen hun blik op de wereld gaan verruimen en dat leidt op zijn beurt tot meer begrip, vindt Aertgeerts.

Na zes jaar Telenet en twee jaar iO trad Pieter Aertgeerts in maart 2020 als partner en Managing Director toe tot het reclamebureau The Other Agency. Vandaag, drie jaar later, is hij nog de enige eigenaar van het bureau, met een team van 12 mensen, dat onder meer Stad Antwerpen, Yuki, Defensie en McCain tot zijn cliënteel mag rekenen.

Wat ik in de laatste drie jaar als fulltime entrepreneur vooral heb geleerd, is dat het juiste doen altijd juist is

De makkelijkste start was het niet, in volle coronatijd. De laatste jaren waren enorm leuk en leerrijk, maar ook zeer woelig en heel uitdagend. Wat ik in de laatste drie jaar als fulltime entrepreneur vooral heb geleerd, is dat het juiste doen altijd juist is.”


De volledige podcastaflevering met Pieter Aertgeerts beluisteren? Dat kan hieronder: