Employee happiness? Deze 5 persoonlijkheidstypes kan je missen als kiespijn:

Employee happiness? Deze 5 persoonlijkheidstypes kan je missen als kiespijn:

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & NedWorks

Werknemers kunnen vergankelijk zijn, iedere werkgever zal dat beamen. Voor zowel start-ups als grotere bedrijven blijven aanwervingen een uitdaging. Vragen zoals “hoe bereik ik gelukkige werknemers die bij mijn bedrijf willen blijven” en “welke persoonlijkheidstypes vermijd ik best?” We geven je een extra woordje uitleg!

Deze persoonlijkheidstypes horen niet thuis in ‘employee happiness’


1. De sloddervos

Natuurlijk heeft iedere werknemer een inwerkperiode nodig. Maar vanaf een bepaald moment is het welletjes geweest met hulp vragen omdat hij door zijn eigen bos van wanorde de bomen niet meer ziet. Ja, de sloddervos kenmerkt zich door zijn passieve en hulpeloze houding en sleurt zijn collega’s genadeloos de dieperik in.

the hot mess

2. De luierik

Volgens dit persoonlijkheidstypetje is er altijd wel een argument om niet te moeten werken. Deadlines missen is één ding, maar zelfs niet komen opdagen? Genoeg is genoeg.

slacker


3. De martelaar 

Voor menige werkgever is de martelaar een godsgeschenk, maar het gaat wel verder dan ‘hard werk leveren’. Deze workaholic gaat over lijken om de touwtjes in eigen handen te nemen en zich te bewijzen.

martyr

4. Het sociaal beest

Het sociaal beest komt goed overeen met het volledige team. Logisch ook, elke dag opnieuw beschouwt ie zijn of haar job als een housewarming. Het gebrek aan focus leidt iedereen af en vertraagt bijgevolg het werk.

sociaal beest

5. De sociopaat

Laten we zeggen dat 4% van de bevolking overeenstemt met de klinische term. Maar zelfs zonder diagnose laat dit persoonlijkheidstype een pad van vernietiging en onrust achter zich. En hij vindt het niet erg om zijn medewerkers daarin te betrekken.

socialite

Liever geen van deze 5 in jouw team? Detecteer ze al tijdens het sollicitatieproces! Contacteer Bloovi Me voor advies, en neem enkel de profielen in huis die passen bij jouw bedrijf!

Dit stuk is een samenwerking tussen Bloovi Studio & NedWorks

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Connecteer met 29.420 abonnees
Bloovi Magazine

Bloovi brengt 2x per jaar een eigen print magazine uit. Met inspirerende verhalen van spraakmakende ondernemers.

>> vraag hier je gratis exemplaar aan

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief