De economische impact van COVID-19 stelt veel bedrijven voor hartverscheurende keuzes. Mensen moeten ontslaan is nooit leuk en al zeker niet in deze uitzonderlijke omstandigheden. Aan de hand van een praktisch 12-stappenplan vertelt Brighthouse hoe je zo’n ontslag op een constructieve, efficiënte manier kan laten verlopen. Zodat zowel werkgever als (ex-)werknemer hun samenwerking op een constructieve manier kunnen afsluiten.

Belang van een goede offboarding

Offboarding, het volledige proces rond het vrijwillig of gedwongen vertrek van een werknemer, kost tijd én energie en omvat heel veel verschillende aspecten: gaande van het communiceren van het ontslag over het aanpassen van het organigram tot het voeren van een exitgesprek. 

Welke concrete stappen er moeten uitgevoerd worden voor een goede offboarding strategie, lees je in het gratis ebook van Brighthouse. Door de samenwerking met je ex-werknemer constructief stop te zetten, zorg je er onder meer voor dat:

✅ er een meer volledige kennisoverdracht is naar zijn of haar opvolger
✅ de deur op een kiertje blijft bij de ex-werknemer
✅ je toch positief kan afsluiten met een extra ambassadeur voor je bedrijf als gevolg


Wil je graag nog andere voordelen van een goede offboarding ontdekken en te weten komen welke 12 stappen zeker niet mogen ontbreken op jouw checklist voor een constructief ontslag? Download dan hier het ebook.