Geïnspireerd door de vele ondernemersverhalen op Bloovi stampte Henri Vandenabeele (25) in het najaar van 2022, op het moment dat hij een masters-opleiding aan Vlerick Business School volgde, samen met zijn vier jaar oudere broer Maxime een eigen bedrijf uit de grond: onder de naam T-Box Selfstorage verhuren ze in Oudenaarde opslagruimtes van 2 tot 200m2 aan zowel professionelen als particulieren. Intussen is ook de zoektocht naar een tweede en derde locatie gestart. Al sinds het middelbaar heb ik altijd mijn passie voor ondernemen gevolgd. Eerst als organisator van events, en nu dus met T-Box.

Wat waardeer je het meest aan je vrienden?

De grote diversiteit aan gespreksonderwerpen die ik bij hen kan aansnijden. Ik hou er bijvoorbeeld van om in een gezellig café met enkele vrienden te fantaseren over de meest uiteenlopende ideeën: dat kan gaan van het renoveren van een vervallen huisje tot het brouwen van een eigen cocktail. Daarnaast vind ik het zalig hoe mijn vriendin zich telkens probeert in te leven wanneer ik voor de zoveelste keer begin over de wereld van self-storage (lacht).”

“Langs de andere kant kan het net zo leuk zijn om over koetjes en kalfjes te praten: daar zijn vrienden toch ook voor? Ik apprecieer hun eerlijkheid, en het feit dat ze mij niet naar de mond willen praten. Als je je uitsluitend omringt met jaknikkers, ga je jouw geest nooit kunnen verrijken.”


Welke kleine, alledaagse gebeurtenis kan jou blij maken?

Een toertje gaan lopen in de Vlaamse Ardennen. Als het meezit, kan je in de streek waarvan ik afkomstig ben een half uur aan een stuk joggen zonder ook maar één auto tegen te komen. Die unieke sensatie, in combinatie met de landbouwers die hun graan aan het oogsten zijn, is voor mij de hoogste vorm van geluk.”

“Ik ondervind aan den lijve dat sporten alleen maar voordelen biedt: je hebt een veel positievere kijk op het leven en tijdens zo’n een intensieve sportsessie komen de frisse ideeën als vanzelf naar boven.”


Wat is je favoriete motto?

Niet geschoten is altijd mis! Op zich geen spectaculaire keuze, maar persoonlijk hecht ik daar heel veel waarde aan. Van mijn ouders heb ik altijd meegekregen dat je nooit zal weten wat je kan bekomen als je het niet geprobeerd hebt, ook al is het een long shot! Opportunistisch zijn in de goede zin van het woord kan nooit kwaad, denk ik dan.”


Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

Altijd en overal nieuwsgierig zijn en je nooit te oud voelen om bij te leren, ook al gaat het over dingen waar je in eerste instantie weinig affiniteit mee hebt. Een mooi voorbeeld is het beter begrijpen van Google Ads. Initieel was marketing - op z’n zachtst gezegd - niet mijn favoriete onderdeel maar het is essentieel om je klanten beter te begrijpen en daar slim op in te spelen. Maar ik moet zeggen dat ik na het urenlang bekijken van YouTube-filmpjes nog verre van een professional ben (lacht).”


Wat heb je geleerd uit je moeilijkste momenten?

“Aangezien ik nog relatief jong ben en ons bedrijfje nog niet zo gek lang bestaat, weet ik niet of mijn moeilijke momenten opwegen tegen deze van doorwinterde ondernemers. Maar zoals gezegd, werkt sporten in mijn geval heel goed om de stress te kanaliseren. Na jezelf stevig in het zweet te hebben gewerkt, kan je de zaken veel beter overzien. Zelf neem ik tijdens of na het sporten vaak even de tijd om de verschillende scenario’s en gevolgen ervan in te schatten. Meestal valt het worstcasescenario uiteindelijk ook wel mee en als dat niet zo blijkt te zijn, bel ik eens naar mijn vader (lacht).”

“Over het algemeen zijn het de mensen die onder druk normaal kunnen redeneren die het het verst schoppen, waar iemand anders zich sneller zal laren verleiden tot het maken van een overhaaste, vaak verkeerde beslissing.”


Waarvoor mogen ze jou ’s nachts altijd wakker maken?

“Voor een sterk idee, gezellig aan het haardvuur met een frisse pint erbij!”