Lorenz Bogaert is serieel tech-ondernemer en CEO van de Gentse start-up studio StarApps, met intussen vier ventures: Fixform, Introw en Bizzy zijn post-revenue en één venture is in stealth mode. Met Netlog, Twoo, Delta en Rydoo heeft Lorenz al enkele exits achter de rug, maar hij blijft een bezige bij. Zo is hij co-founder van early stage fonds Pitchdrive, vastgoed-databedrijf Realo en het Gentse Wintercircus.

Wat vind je zelf jouw belangrijkste (ondernemers)eigenschap?

Doorzettingsvermogen, ook één van de sterktes van onze venture builder StarApps: we geven niet op, pivoteren, zoeken en vechten om er te geraken. Maar het is samen uit, samen thuis: we laten onderweg niemand achter. We zullen dus wellicht niet de rijkste ondernemers worden, maar dat hoeft ook niet. Zolang iedereen aan de eindmeet maar gelukkig is met het traject.

Waar zou je willen wonen/werken/ondernemen?

Ik heb lang verkondigd dat je in de Verenigde Staten moet zijn als je het wil maken. Maar ik ben zo gelukkig in Gent: wat een ongelofelijk krachtig ecosysteem hebben we hier in de regio. Er is waanzinnig veel talent, er wordt veel in elkaar geïnvesteerd en het is hier gewoon erg plezant om te wonen. Londen, waar ik al jaren een appartementje heb, is een van de weinige steden waar ik voltijds zou willen wonen, maar toch ben ik altijd blij als ik terug in Gent ben.

Welke kleine, alledaagse gebeurtenis kan jou blij maken?

Ik krijg altijd een goed gevoel als ik mensen tegen het lijf loop die actief zijn binnen de Gentse tech scene: medewerkers, mede-investeerders, medeoprichters, adviseurs, mensen in wie ik geïnvesteerd heb, starters … Dat die toevallige ontmoetingen vaak uitmonden in nieuwe ideeën en samenwerkingen, daar kan ik ontzettend blij van worden. Eigenlijk ben ik niet zo’n bewuste netwerker, maar op Dok-Noord heb ik toch al veel volk leren kennen door er rond te lopen. Wat we samen met een hele groep tech-ondernemers in het Wintercircus aan het bouwen zijn is trouwens fantastisch: dat gaat daar echt ontploffen!

Wat heb je laatst gedroomd?

Dat ik allemaal mensen tegenkwam die op weg waren naar een bedrijfsfeestje waar ik niet voor uitgenodigd was. Een heuse nachtmerrie, want ik heb enorm veel last van FOMO.

Wat zou een goede oude dag voor jou zijn?

Ik zou op mijn oude dag graag nog actief zijn, kunnen skiën en met vrienden, familie en medewerkers regelmatig in de Alpen afspreken. Ik hoop dat ik tegen dan nergens echt nog aan het stuur sta, maar vanop enige afstand jonge ondernemers kan helpen… Hopelijk zijn er tegen dan in heel wat Europese steden StarApps-hubs waar ik al dan niet toevallig eens kan binnenspringen.