Pieter Seyssens is een 26-jarige ondernemer met een passie voor community building en het studenten ecosysteem. In februari van dit jaar stapte hij als co-founder mee in de Antwerpse start-up Dibbs, die een all-in-one app ontwikkelde waarmee jongeren gedurende hun volledige studententijd worden ondersteund en ontzorgd. Na de werkuren geniet hij van het ontdekken van nieuwe bieren en patisserie in het buitenland of kan je deze verdwaalde Limburger aantreffen op een zonovergoten terrasje in Antwerpen.

Wat waardeer je het meest aan je vrienden?

“Dat ze zo open minded zijn. In het leven heb ik al vaak out-of-the-box beslissingen genomen - mijn stage in China, een master in het Verenigd Koninkrijk, gratis werken als student om werkervaring op te doen, ondernemer worden op m’n 26ste,… - en in alles wat ik al ondernomen heb, hebben zij mij gesteund.”

“Niet dat mijn vrienden altijd alles vanzelfsprekend vonden, ik werd ook al meermaals gechallenged door hen, maar dat zorgde er wel voor dat ik nog meer zeker was van m’n beslissingen. Elkaar blijven motiveren, steunen, challengen en constructieve feedback geven, zijn de rode draden.”


Wie zijn je helden in het dagelijkse leven?

“Zonder enige twijfel mijn ouders, mijn neef, mijn beste kameraad en mijn vriendin. Zonder mijn ouders had ik nooit gestaan waar ik vandaag sta. Ik ben hen ontzettend dankbaar voor alles wat ze voor mij gedaan hebben en de vele opofferingen die daarbij hoorden. Het enige wat ik kan doen, is maken dat ze trots kunnen zijn op wat ik tot dusver bereikt heb en hen laten zien dat ik gelukkig ben en elke dag geniet!”

“Een andere held is mijn neef Wouter Deroost: wat hij onderneemt met Strarex is bewonderenswaardig, een luxe om iemand te hebben met een gelijkaardig pad als het mijne, maar die dan wel al 9 jaar verder staat. De lessons learned en tips krijg ik er gratis bij, daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor!”

“Mijn beste kameraad Tim Franssen is mijn sparringpartner in alles wat ik doe, en omgekeerd ben ik dat ook voor hem. Op elk moment van de dag kunnen we elkaar bellen om feedback te vragen en nieuwe inzichten te krijgen. Hij is een grote stimulans en drijfveer in mijn ondernemerschap.”

“Daarnaast is er mijn vriendin Kato Olbrechts. Zij is mijn allergrootste fan en zorgt voor de rust en balans in alle chaos die het ondernemerschap met zich meebrengt.”


Wat was voor jou een moment van opperste geluk?

“Maandag 27 februari 2023, de dag dat een droom werkelijkheid werd en ik aan het ondernemersavontuur met Dibbs begonnen ben. Had je me 10 jaar geleden gezegd dat ik ondernemer zou zijn op mijn 26ste, ik had jou nooit geloofd. Dat was op dat moment ook totaal niet mijn ambitie. Door de jaren heen is die ondernemersdroom alsmaar meer beginnen te groeien. Ondernemen op een duurzame manier waarbij je én impact én het verschil kan maken, daar is het mij om te doen. Die droom ben ik nu volop aan het waarmaken.”

Wat is je favoriete motto?

Opportunities do not wait staat sinds jaar en dag in mijn Instagram bio en vanuit die ingesteldheid heb ik de afgelopen jaren geleefd. Opofferingen maken, doorzetten en geloven dat zoiets op het einde van de rit loont. Zelf krijg ik steeds meer het gevoel dat alle puzzelstukjes van de voorbije jaren nu allemaal mooi in elkaar aan het vallen zijn.”

“Daarnaast sta ik in het leven als iemand die durft te springen. Soms moet je gewoon durven stappen zetten, gewoon springen en de moed hebben om je comfortzone te verlaten. Ik ben me er van bewust dat dit niet altijd voor iedereen weggelegd is, maar ik ben er wel van overtuigd dat waar een wil een weg is. Doorzetten is key.”


Wat was tot dusver het gelukkigste moment in je leven?

“Van studierichting veranderen en een kinderdroom loslaten. In februari 2016 heb ik mijn studies rechten na anderhalf jaar stopgezet - wat een kinderdroom was sinds m’n 7de - om de opleiding KMO-management te beginnen. Tot dusver is dat de beste beslissing in mijn leven geweest: een nieuwe wereld is opengegaan en ik heb mezelf op een totaal nieuwe manier leren kennen. Waar de ene droom uitdoofde - hoe pijnlijk ook - is een andere (ondernemers)droom ontstaan.”


Wat beschouw je als jouw grootste prestatie tot dusver?

“In oktober 2016 heb ik Payconiq in Hasselt en de rest van Vlaanderen mee in de markt helpen zetten. Ik weet nog dat ik zei ‘als jullie mij de opportuniteit geven om gratis ervaring op te doen en mij mee te betrekken in jullie verhaal wil ik mijn netwerk graag openstellen en mijn ervaring en visie als student met jullie delen om Payconiq mee in de markt te zetten’. Ze hadden hun eerste pilootproject in Leuven net achter de rug. Het leverde mij een unieke referentie en onbetaalbare ervaringen op.”


In wie of wat heb je de laatste tijd geïnvesteerd?

“In mezelf, door volop in te zetten op persoonlijke groei. Ik heb het gevoel dat ik de goede stappen aan het zetten ben en omringd ben door de juiste mensen. Hoe cliché het ook mag klinken: younger me is ontzettend trots, en in mijn ogen is er niks mis met trots te zijn op jezelf.”


Wie of wat bezorgt jou een onweerstaanbare glimlach?

“Mijn vriendin zien in Spanje en mijn ouders horen vertellen hoe trots ze zijn. Maar vooral het leven waar ik zo hard voor gewerkt heb en nog altijd voor aan het werken ben, maakt me zo ontzettend blij.”

“De gedachte dat ik ooit een eigen bakkerijconcept uit de grond zal stampen, is mijn grootste motivatie. Daarover nadenken, brainstormen en sparren zorgt steeds weer voor een glimlach op mijn gezicht. Dat ik vandaag het leven kan leiden waarvan ik altijd gedroomd heb, daar ben ik heel dankbaar voor. De vrijheid en flexibiliteit zijn onbetaalbaar, net als de nieuwe ervaringen die ik opdoe.”


Wat heb je geleerd uit je moeilijkste momenten?

Dat opgeven geen optie is en je altijd moet blijven doorzetten. Het heeft meer dan zes jaar geduurd om te staan waar ik vandaag sta, en voor alle duidelijkheid, dat is nog lang niet waar ik wil zijn. Maar voor de eerste keer in mijn leven heb ik wel echt het gevoel dat de puzzelstukjes op hun plaats vallen en dat al datgene waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben eindelijk z’n vruchten afwerpt.”

“Blijven doorzetten en niet opgeven is daar een rode draad in, blijven geloven in jezelf en vooral blijven doen wat je graag doet. Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik vandaag zou staan waar ik sta, wat bewijst dat je vooral nooit mag opgeven en steeds moet vertrouwen op jezelf en blijven geloven in het parcours dat je voor ogen hebt.


Waarvoor mogen ze jou ’s nachts altijd wakker maken?

“Knobbelkesvlaai en een Duvel, zonder enige twijfel.”