Tim Sterckx is expert in communicatie en storytelling, maar bouwde daarnaast meer dan 10 jaar waardevolle ervaring op in de ICT-sector. Op basis daarvan besloot hij met Go Smart Digital een eigen zaak te starten, waarmee hij andere ondernemingen helpt te verduurzamen door hun IT-systemen te optimaliseren. Verder is hij, samen met Sarah Parent en Wim Lespoix, co-founder van Go Family, een ecosysteem van diverse impactbedrijven. “Ik wil niet langer aan de zijlijn staan, maar via een systemische aanpak positieve verandering brengen in de wereld.

Wat is de grootste fout die je gemaakt hebt?

Dat ik als ondernemer niet mijn buikgevoel volgde, maar gewoon de feiten op papier. Met als gevolg slechte investeringen en partnerships. Al ben ik ervan overtuigd dat zo’n zaken moeten gebeuren om je te harden en vormen als ondernemer.

Waar zou je willen wonen/werken/ondernemen?

In Kapellen bij Antwerpen, waar ik nu woon en werk. Maar ik was vorige winter in Zuid-Afrika met mijn gezin en ben instant verliefd geworden op het land en de mensen. Wat een natuurpracht! Zuid-Afrika is echter een zeer arm land, en ook dat liet een ongelooflijk diepe indruk na. Dus af en toe zou ik daar enkele maanden willen wonen: terug met beide voeten op de grond, één worden met de natuur en beseffen hoe nietig we zijn op deze planeet.

Wat beschouw je als jouw grootste prestatie tot dusver?

Ten eerste dat ik mijn kinderen opvoed tot warme, lieve en eerlijke wezens. Ten tweede dat we staan waar we vandaag staan met onze bedrijven. Die inspanning heeft de voorbije jaren zoveel bloed, zweet en – letterlijk – tranen gekost, dat ik echt wel fier ben op wat we bereikt hebben met Go Smart Digital en andere Go-bedrijven als Go Family en Go Ocean.

Wat heb je geleerd uit je moeilijkste momenten?

Je mag vallen, maar je moet zo snel mogelijk terug opstaan: dat is zo’n beetje mijn levensmotto. Door bij de pakken te blijven zitten, ga je echt niet vooruit. En een slechte dag maakt nog geen slechte week.

Waarvoor mogen ze jou ’s nachts wakker maken?

Om op vakantie te vertrekken. Alleen word ik ’s nachts liever niet gewekt, omdat ik twee kinderen en een fulltime job heb en dat er stevig inhakt! Bovendien heb ik zeer weinig rust en altijd een stampvol hoofd met weinig brainspace. Maar vanaf het moment dat mijn hoofd het kussen raakt gaan de ogen toe, en liefst pas weer open ’s ochtends als de wekker gaat.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild? Waarom?

Ik ben snel geëmotioneerd bij het zien van kleine mooie dingen. Daarom vind ik de aankomsthal van de luchthaven een prachtige plek: zoveel mooie emoties van familieleden en geliefden die elkaar lang niet gezien hebben. De laatste keer dat ik echt heb gehuild was bij het zien van de Netflix-miniserie All The Light We Cannot See: een prachtig verhaal dat mij raakte en waar ik dagenlang van onder de indruk was.