Je kan op het internet zowat alles bestellen, meestal zonder hulp van de website waarop je iets bestelt. Coen de Vries vond dat het tijd was, dat er ook voor bestellingen of aankopen meer interactie kwam met de klant. Daarom lanceerde hij Askyourbutler. Een variant op én concurrent voor het Duitse bedrijf Gobutler.

Hoe werkt Askyourbutler?

Soms hebben we gewoon zin in een goede pizza, maar willen we er niet ellenlang voor googelen. Of wat dacht je van die ene mooie jas, waar je al zo lang voor spaart, maar net niet thuis bent om ze te kunnen bestellen?
Je kan naar jouw persoonlijke butler een smsje sturen met jouw verzoek en hij regelt het vakkundig af, zoals een goede butler dat nu eenmaal doet.

Askyourbutler is een sms-service. Diegene die jouw sms ontvangt, kijkt dan in een database van verschillende bedrijven, 2000 om precies te zijn, om het beste product tot bij jou te brengen. Askyourbutler werkt dus met een heel team die jouw wensen en vragen zo goed mogelijk afhandelt.

Wanneer de vraag niet duidelijk was, dan neemt jouw butler terug met jou contact op, om de vraag beter te begrijpen, zodat het juiste product geleverd wordt. De butler is dus geen slim computerprogramme zoals Siri, maar er zit gewoonweg een goed team achter de computer die voor jou zoekt. Het bedrijf rekent bij de aankoop transactiekosten aan. De betalingen gebeuren met iDEAL.

Is SMS niet outdated?

Coen de Vries geeft toe dat het medium sms wat ouderwets kan zijn, maar het systeem is momenteel nog lowtech. In de toekomst zal het systeem wel verder uitgebouwd zijn en dan zal sms misschien vervangen worden.

Aanvankelijk was het de bedoeling om met WhatsApp te werken, maar dat ging voor het moment nog niet, omdat er nog geen API’s beschikbaar zijn.

Innovaties gebeuren iedere dag, maar telkens opnieuw weer binnen het online gebeuren. Voor wie nog niet overtuigd was dat dit tijdperk er één is waar digitaal volledig centraal staat, kan nu niet anders meer dan erin te geloven.

Zelfs de butler gaat al viraal en is niet meer alleen voor de rijke elite onder ons. Neem jij er eentje?