Young entrepeneur Andreas Geamanu (25) heeft een passie voor sales automatisatie. Samen met zijn co-founders wil hij de Gentse start-up Introw uitbouwen tot hét B2B verkoopkanaal van de toekomst. Anno 2023 zijn er gemiddeld 27 contactmomenten nodig om een deal te sluiten met een potentiële klant die niet uit het directe netwerk komt. Dit resulteert in lange verkoopcycli. Introw verwijdert deze frictie door warme introducties en referrals schaalbaar te maken, wat resulteert in tot 10 keer meer conversies.

Wat is je favoriete bezigheid?

“Al sinds mijn tienerjaren ben ik bezig met het verzinnen van namen, kopen van domeinnamen en maken van presentaties voor ideeën. Het eureka-moment is het zaligste wat er is, al blijkt vaak achteraf dat je niet de enige bent. De naïviteit van het dromen over ideeën en de oplossing daarvoor zoeken, geeft mij een soort dopaminekick.


Waar zou je willen wonen/werken/ondernemen?

“Het is ongelofelijk wat voor een hub Gent is, zowel op vlak van cultuur als wat technologie betreft. Twee uur per dag in de wagen zitten om te gaan werken voor een veel te groot bedrijf is niet aan mij besteed.”

“Zowel ikzelf als mijn naasten hechten veel waarde aan het kunnen werken en wonen in Gent. Daarnaast is er in de Arteveldestad een hele grote gunfactor onder ondernemers, iedereen wenst elkaar alle succes toe en helpt waar mogelijk.”

In Gent is er een hele grote gunfactor onder ondernemers, iedereen wenst elkaar alle succes toe en helpt waar mogelijk

Wat zijn je favoriete (merk)namen?

“Zonder enige twijfel is dat Hubspot (CRM). Het is meer dan enkele een merknaam, maar een echt ecosysteem. Ze hebben een geniale product-led-growth die matcht voor zowel kleine als grote bedrijven. De manier waarop ze integreren met al jouw bestaande tools zorgt ervoor dat je niet meer kan of wil veranderen. Dat is trouwens ook één van de sterktes van werken met partners.”


Is er iemand die je leven heeft bepaald?

“Het is eigenlijk een combinatie van verschillende factoren. Veel van mijn vrienden hebben ouders die ondernemen. Het heeft mij doen inzien dat dit de enige manier is om maximale vrijheid te creëren. Het kiezen wanneer en met wie je werkt, is een onderschat voordeel van ondernemen. Daarnaast is mijn moeder een ‘operationeel genie’ geweest in mijn dagelijks leven: plannen, huishouden, organiseren,... Dat heeft heel inspirerend gewerkt (lacht).”


Wie of wat bezorgt jou een onweerstaanbare glimlach?

Ik draag positiviteit en relativisme heel hoog in het vaandel. Dagelijks samenwerken met Simon, Laurens, Lorenz en Nicolas die van nature dromers en positief ingesteld zijn, zorgt voor heel veel plezier. Die hoge mate van gezonder positiviteit zorgt ook voor extra veerkracht wanneer het even tegenzit.”

“Daarnaast zijn er uiteraard mijn vrienden en familie. In een wereld waarin we vaak geneigd zijn om alles heel serieus te nemen, weten zij als geen ander hoe belangrijk het is om te genieten van ieder moment.”