Ann-Sophie Van Triel is founder en zaakvoerster van branding & digital agency Social Issue. Daarnaast is ze manager van Gers Pardoel, de Nederlandse zanger die ook haar levenspartner is. Vorige maand stampte de 25-jarige onderneemster een tweede bedrijf uit de grond: Kiosk verkoopt homemade kaarsen en andere decoratie, zowel B2B als B2C.

Hoe belangrijk is geld voor jou?

De laatste maanden is mijn kijk op het begrip geld heel erg veranderd. Professioneel gezien is geld zeker van belang als het bijvoorbeeld op cashflow aankomt. Een gezonde cashflow is voor elk bedrijf ontzettend belangrijk. Ik denk dat dit bij veel ondernemers in tijden van corona nog maar eens duidelijk geworden is.”

Voor mij persoonlijk is geld minder belangrijk geworden. We kunnen met heel weinig overleven. De allerbelangrijkste dingen zijn niet eens te koop.”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Ik heb soms wel eens spijt dat ik niet eerder met Social Issue ben begonnen. Ik had naar mijn bescheiden mening alles ook op veel kortere tijd kunnen verwezenlijken en dus ook al veel verder kunnen staan.”

“Anderzijds ben ik helemaal van nul begonnen en heb ik alles alleen gedaan. Met die gedachte ben ik heel tevreden met waar ik op dit moment sta in het leven.

Ben je iemand die vaak piekert of ‘s nachts wakker ligt?

“Over het algemeen pieker ik niet vaak. Tuurlijk maak ik me weleens zorgen, maar die probeer ik ook snel terug los te laten. Ik neem het leven zoals het komt.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

“Veel dingen zijn leuk aan ondernemen. Zoals steeds nieuwe, gepassioneerde en ondernemende mensen ontmoeten.”

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

“Mijn doel? Mezelf en mijn team steeds meer uitdagen. Nieuwe projecten aangaan en vooral ook groeien op zowel persoonlijk als professioneel vlak.”

Ik ben sinds een maand een nieuwe uitdaging aangegaan. ‘Kiosk’ is mijn tweede onderneming: een bedrijf dat homemade kaarsen en andere decoraties verkoopt, zowel B2B als B2C. Een nieuwe uitdaging, zo heb ik het graag!


Welke opofferingen moet je in je privéleven doen om te kunnen ondernemen?

“Veel vroege ochtenden en late avonden, uiteraard, maar dat hoort erbij. Als je iets wil bereiken, moet je nu eenmaal opofferingen doen.”

Heb je naast ondernemen nog andere grote passies of hobby’s?

“Tijdens mijn vrije tijd sport ik vaak en ga ik ook graag eens eten. Ik probeer twee à drie keer per week te sporten met een personal trainer, meestal ‘s ochtends.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

“Om nooit op te geven, ook niet als het wat moeilijker gaat. Zet jezelf en je dierbaren op de eerste plaats. Gun jezelf om fouten te maken en leer ervan. En probeer van iedere dag te genieten.”