Na jaren als freelance content marketeer te hebben gewerkt, richtte Evi Driesen de Contentfabriek op. Dat was in het najaar van 2019, net na haar eerste zwangerschapsverlof. Intussen is Driesen mama van twee en schrijft ze samen met een gedreven team van content managers nog altijd met evenveel enthousiasme verder aan haar succesverhaal. Als is het voor de Chief Content Officer vaak ook zoeken naar de juiste balans tussen moeder zijn en het ondernemerschap.

Hoe belangrijk is geld voor jou?

Het geeft mij vooral gemoedsrust. Het is immers fijn om te weten dat je over voldoende financiële middelen beschikt wanneer je die nodig hebt. Wat overigens zeker niet wil zeggen dat ik zwem in het geld. Ik ga trouwens heel bewust om met mijn centen, zowel privé als voor mijn onderneming.”

Wat was tot dusver je beste investering?

“Dat zijn er verschillende, maar het afgelopen jaar zijn dat ongetwijfeld mijn coaches geweest. Dat zijn altijd stevige investeringen, maar ik heb daar al zóveel winst uitgehaald. Vooral op mentaal vlak en qua nieuwe inzichten in het runnen van een groter bedrijf, wat zich op het einde van de rit dan weer vertaalt in meer omzet.”

En je slechtste investering?

“Mijn slechtste investering zijn momenteel toch m’n crypto’s. Die geraken precies maar niet terug omhoog (lacht). Maar ik laat die gewoon staan, we zien wel wat dat geeft!”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Spijt heb ik niet. Cliché, maar het is wel waar. Elke beslissing die niet uitdraaide zoals verwacht, brengt een les met zich mee.

Ben je iemand die überhaupt vaak piekert?

Ik durf wel vaak ‘in mijn hoofd zitten’ en me zorgen maken over situaties die zich misschien nooit zullen voordoen. Dat is gelukkig met de hulp van mijn mindsetcoach al veel beter. Ik herken het nu wanneer ik pieker over een situatie die realiteit is, of wanneer ik in mijn hoofd iets groter ben aan het maken dat het eigenlijk is. En dan kan ik het ook weer snel afsluiten.”

Wat zijn zaken die jou uit je slaap houden?

“Waar ik ‘s nachts wel vaak van wakker lig, is mijn bedrijf. Dan denk ik na over de toekomst, over het team, over hoe ik het nog beter kan doen. Vaak komen in bed ook ineens ideeën voor nieuwe producten en diensten in me op of bedenk ik ineens de perfecte titel voor een blog van een klant.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

De persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt als ondernemer: iets van nul uitbouwen en groot (willen) maken met alles wat erbij komt kijken. Ik geniet enorm van het ondernemerschap, ook al is het soms best pittig.”

Ik geniet enorm van het ondernemerschap, ook al is het soms echt pittig

Waar zie je jezelf binnen 2 à 3 jaar staan?

“Tegen dan wil ik met De Contentfabriek echt op de kaart staan in Vlaanderen als één van dé referenties op vlak van contentmarketing. Ik hoop dan ook ooit de titel ‘Content Marketing Professional of the Year’ achter mijn naam te mogen schrijven.”


Welke opofferingen moet je privé doen om fulltime te kunnen ondernemen?

Ik geloof niet meer in een opsplitsing tussen werk en privé. Als ondernemer loopt alles door elkaar, ook al baken je jouw ‘werktijd’ af. Uiteraard heb ik mijn vaste werkmomenten, maar zelfs wanneer de laptop toegaat of op vakantie is die molen nog steeds aan het draaien. De boeken die ik lees om te ontspannen, zijn ook vaak om mijn kennis uit te breiden en weer toe te passen in mijn business.”

Waar ik het regelmatig moeilijk mee heb, is mijn ondernemerschap combineren met mama zijn

“Ik heb de ‘uit-knop’ nog niet gevonden en eerlijk gezegd ben daar ik ook niet echt naar op zoek. Ik heb wel al geleerd om ‘s avonds toch te kiezen voor luchtige fictieboeken, anders doe ik geen oog dicht van alle ideeën die ik haal uit de non-fictie boeken (lacht).”

“Waar ik het wel regelmatig moeilijk mee heb, is het fulltime ondernemerschap combineren met mama zijn. Ik voel me vaak schuldig, ofwel tegenover de kindjes omdat ik niet elke dag aan de schoolpoort sta, ofwel tegenover mijn collega’s omdat ik de laptop vroeger toeklap om mijn kinderen te gaan ophalen. Da’s soms heel vermoeiend. Ik besef intussen wel dat ik mezelf dat schuldgevoel aanpraat, nu moet ik het nog van me leren afzetten.”

“Daarnaast sport ik graag en heb ik dat ook nodig als fysieke uitlaatklep. Mijn wekelijkse uurtjes personal training sla ik dus bijna nooit over!


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

“Alles komt altijd goed. Ik geloof dat alles gebeurt met een reden, en dat alles in mijn leven en ondernemerschap ook op exact het juiste moment gebeurt. Je weet op het moment dat het voorvalt misschien nog niet altijd waarom, maar als je dan later terugkijkt, vallen de puzzelstukjes meestal wel in elkaar. Dus ja, ons mama zei dat vroeger tegen ons en ik kan het nu dus zelf bevestigen (lacht).”

Ik begreep nooit goed hoe een bedrijf te maken krijgt met cashflowproblemen, tot ik plots zelf in zo’n situatie belandde

“Ik zeg altijd dat content king is, maar het staat toch op een gedeelde eerste plaats met cash. Ik begreep nooit goed hoe een bedrijf te maken krijgt met cashflowproblemen, tot ik plots zelf in die situatie belandde. Heel confronterend en ik ben er gelukkig met de schrik vanaf gekomen. Maar ik zie nu wel in dat een slechte cashflow op termijn een bedrijf echt onderuit kan halen. Zorg dus dat je te allen tijde een goed zicht hebt op al je cijfers!