Guy Van Neck is CEO van Mobietrain, het bedrijf dat hij in 2015 mee oprichtte en dat een microlearning app ontwikkelde waarmee medewerkers van bedrijven op elk moment van de dag en op elke plek stapsgewijs hun kennis kunnen bijschaven. “Ik droom ervan om MobieTrain te doen uitgroeien tot een unicorn die impact maakt door zoveel mogelijk mensen de kans te geven om een geschikte opleiding te volgen.”

Hoe belangrijk is geld voor jou?

“Geld maakt het leven gemakkelijk maar is zeker niet de drijfveer bij uitstek, noch maakt het puur gelukkig.”

Wat was tot dusver je beste investering?

“Ik heb in het verleden een aantal heel goede beleggingen kunnen doen in aandelen en kunst. Maar mijn beste investering tot dusver is de eigen inbreng in MobieTrain.”

En je slechtste investering?

“De slechtste belegging was investeren in turbo’s op de beurs. Gelukkig waren dat maar kleine bedragen.”


Waar heb je professioneel gezien spijt van?

“Dat ik niet vroeger als ondernemer aan de slag ben gegaan. Langs de andere kant kan ik al de ervaring nu wel optimaal gebruiken om de juiste knopen door te hakken.”

Ben je iemand die vaak piekert?

“Echt piekeren doe ik minder. Ik hou ervan om snel knopen door te hakken. Je zit altijd wel met beslissingen die gemaakt moeten worden en je moet de juiste zien te vinden om de vooropgestelde groei te kunnen blijven waarmaken.”

Wat houdt je ‘s nachts wakker?

“De groei van onze organisatie gaat hard en we hebben ambitieuze doelstellingen. De juiste mensen vinden die ook passen binnen onze cultuur blijft een continue uitdaging.”


Wat is voor jou het leukste aan ondernemen?

“Zien dat je iets kunt opbouwen, dat jaar na jaar verder evolueert. En medewerkers de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en hen zien groeien binnen het bedrijf, ook daar haal ik veel voldoening uit.”

Welke grote ondernemersdroom koester je nog?

Mijn grootste droom is om MobieTrain te doen uitgroeien tot een unicorn die impact maakt door zoveel mogelijk mensen de kans te geven om een geschikte opleiding te volgen.”

Waar zie je jezelf binnen 2 à 3 jaar staan?

“Aan het hoofd van MobieTrain, met verschillende vestigingen in binnen- en buitenland en een vooraanstaande speler is in de microlearning industrie.”


Welke opofferingen moet je in je privéleven doen om te kunnen ondernemen?

“Ondernemen is als topsport. Langs de ene kant kan je niet alles doen: je hebt een team van competente mensen nodig die je begeleiden alsook een goed doordacht plan. Maar daarbovenop zijn een goede balans en voldoende rust van cruciaal belang.”

Heb je naast ondernemen nog andere grote passies of hobby’s?

“Ik maakte de vergelijking al met topsport. Sport is mijn uitlaatklep: triatlon, padel, fietsen, lopen, ik doe het allemaal ontzettend graag. Ook tijd met familie en etentjes met vrienden doen mij ontspannen. Net zoals bij topsport is voldoende rust en ontspanning belangrijk om goed te blijven presteren als ondernemer.”


Wat is de belangrijkste ondernemersles die jij de voorbije jaren geleerd hebt?

Trust the process. Als ondernemer krijg je dikwijls te maken met twijfelmomenten, maar zolang je op een consistente manier laat omringen met de juiste mensen en een goed businessplan hebt, dien je vertrouwen te hebben. Kortom, de juiste mensen en een goed businessplan, en dat in combinatie met hard werken. Dan kan je al heel ver geraken.